Brink klaar voor de energietransitie met ventilatie-oplossingen voor nieuwbouw én renovatie

Excellente binnenlucht voor iedereen en een bijdrage leveren aan het verduurzamen van het woningbestand, dat is de missie van Brink Climate Systems. Gezonde lucht verbetert onze gezondheid, geeft energie en kan zelfs onze levensverwachting verlengen. Maar gezonde lucht in huis krijg je niet zomaar. En zeker bij grondig geïsoleerde woningen is een ventilatiesysteem onmisbaar.

De overheid heeft de markt een duidelijke verduurzamingsopdracht gegeven. Dit biedt Brink en de eigenaren van woningen veel kansen om een beter binnenklimaat te realiseren. We hebben bij Brink niet stil gezeten de afgelopen jaren. Ons productportfolio is flink doorontwikkeld, zodat onze systemen en oplossingen een bijdrage leveren aan zowel het verduurzamen van bestaande woningen als aan de inrichting van nieuwbouw

Flair nu beschikbaar voor elk formaat en elk type woning

We hebben onze flair-serie, een reeks compacte WTW-toestellen, onlangs uitgebreid. Naast de succesvolle Flair 200, 300 en 400 is de Flair-familie nu compleet gemaakt met de Flair 450 en 600. De Flair 450 en 600 zijn speciaal ontworpen voor grotere woningen en projecten waarin hoge geluidseisen worden gesteld. Deze toestellen blijven ook bij hogere luchtvolumes extreem stil doordat een groot deel van het geluid al in het toestel wordt gereduceerd. Of het nu gaat om een compacte starterswoning, een riante villa of een hoogbouwproject met appartementen van verschillende groottes, we bieden met de Flair-familie een ventilatie-oplossing voor elk type woning, voor nieuwbouw én renovatie.

Flair voor nieuwbouw: compact, flexibel en veel service-gemak

Bij nieuwbouw zien we dat de beschikbare grond om op te bouwen beperkt is, daardoor gaan bouwprojecten vaker de hoogte in. Meer woningen op een kleiner oppervlak. De complete Flair-serie van Brink komt dan ook als geroepen. De Flair 200 past bijvoorbeeld uitstekend in een klein appartement. Maar de complete serie is ook ideaal voor complexen met appartementen van verschillende omvang. Daarbij biedt de Flair-serie enorme voordelen. Elke Flair heeft dezelfde aansturing en dus hetzelfde onderhoud nodig. Bij de Flair 300 en 400 kunnen we desgewenst een type leveren met twee aansluitingen aan de bovenzijde en twee aansluitingen aan de onderzijde. Hierdoor is de installatie makkelijk aan te passen aan de beschikbare ruimte. De systemen van Brink kunnen zowel met een bedrade regeling als draadloze regeling uitgerust worden en er is altijd een combinatie mogelijk met vochtsensoren en CO2-sensoren. Ook kunnen de Flair-toestellen via een app aangesloten worden op gebouwbeheersystemen. Zo voorziet iedere Flair elk formaat woningen van gezonde lucht.

Flair voor de bestaande bouw: duurzaam verbouwen = duurzaam ventileren

Met het oog op de energietransitie en de stagnatie van nieuwbouw, komt er steeds meer nadruk te liggen op de renovatie van woningen. Met de verduurzamingsslag die de overheid voor ogen heeft, kunnen we hier ook niet meer omheen. Verduurzamen van bestaande bouw betekent isoleren. Isoleren betekent minder lucht binnenlaten en daardoor wordt ventilatie nog belangrijker. Met het openzetten van ramen of roosters kom je er dan niet, want daarmee haal je in de herfst en winter koude lucht binnen waardoor je extra moet verwarmen. Met al onze renovatieoplossingen kunnen wij aan alle vragen bij de verduurzaming van woningen voldoen. Onze kleine Flair 200 is bijvoorbeeld een slimme oplossing bij vervanging in appartementen of in oudere woningen uit de jaren 80 en 90, waar de technische ruimte vaak klein is. Geen toevoerkanalen voor een WTW-systeem aanwezig? Geen probleem! Het innovatieve Multi Air Supply systeem, met als basis een Flair-toestel, maakt ventilatie zonder toevoerkanalen mogelijk zonder ingrijpende bouwkundige maatregelen. Daarnaast zijn we bij Brink volop bezig met de ontwikkeling van meerdere renovatieconcepten. Op de VSK in 2024 laten we deze renovatieconcepten aan de markt zien.

Brink Climate Systems
Wethouder Wassebaliestraat 8
7951 SN Staphorst
E info@brinkclimatesystems.nl
T +31 (0)522 46 99 44

Multi Air Supply systeem: hoe werkt dat dan, ventileren zonder toevoerkanalen?

Dankzij het Multi Air Supply systeem kan bij de renovatie van woningen nu in elke woning ventilatie met WTW worden toegepast.

Veel woningen beschikken vaak al wel over afzuigkanalen in de keuken, badkamer en toilet. Zeker woningen die gebouwd zijn vanaf de jaren tachtig Deze afvoerkanalen gebruiken we voor ons WTW-systeem. Voor toevoerkanalen is echter vaak geen ruimte. Bovendien zijn de kosten van aanleg ervan hoog, omdat het vaak om een ingrijpende verbouwing vraagt.

Met het Multi Air Supply systeem heb je geen aparte toevoerkanalen nodig. Met deze slimme oplossing wordt schone lucht, met als basis een Flair, vrij in de centrale hal, de overloop of het trappenhuis geblazen. Vanuit deze ruimtes verspreidt de verse lucht zich en stroomt via de deurspleet (2 cm) onder de binnendeur de verblijfsruimtes in. Boven de deur is een CO2-gestuurde Indoor Mixfan (van 21,5 bij 21,5 cm) gemonteerd. Deze slimme ventilator zuigt bij een verhoogde concentratie CO2  de vervuilde lucht af zodra het nodig is en verhoogt de ventilatie De slimme Indoor Mixfan met actieve CO2-sturing zorgt daardoor voor optimale luchtkwaliteit in elke ruimte en er wordt niet meer geventileerd dan nodig is.

De WTW-unit onttrekt de warmte aan de vervuilde afvoerlucht voordat deze naar buiten wordt afgevoerd. We zien dit duurzame en slimme systeem als een grote kans en als dé oplossing   voor de renovatiemarkt.

Nog meer comfort en gezondheid

Wonen kan nog comfortabeler en gezonder worden gemaakt door de Flair te combineren met diverse uitbreidingsmogelijkheden. Filter de binnenkomende buitenlucht met nog krachtigere filters dan standaard filters zoals fijnstoffilters of een Pure induct. Mensen met gevoelige luchtwegen zijn bijvoorbeeld gebaat bij fijnstoffilters of de systeemmodule Pure induct. In combinatie met de Pure induct zorgt de Flair voor excellente en perfect op de persoonlijke situatie afgestemde lucht. Dit ultrakrachtige filter wordt geplaatst in het kanaal en filtert zelfs de allerkleinste deeltjes. Voor het filteren van (nare) geuren zijn ook koolstoffilters verkrijgbaar. Met de systeemmodule Evap kan de vochtbalans in huis verbeterd worden. Op de VSK 2024 introduceren wij een nieuwe en verbeterde versie.

Het belang van gezonde lucht in huis

Woningen worden tegenwoordig kierdicht gemaakt, waardoor er minder verse lucht in de woning komt. Ventilatie wordt daardoor nog belangrijker. Toch wordt goed ventileren nog weleens vergeten met gezondheidsklachten en schimmel in de woning tot gevolg. Met goede ventilatie voorkom je dat. Je wilt geen koude lucht binnen, want dat is oncomfortabel. Ventileren met warmteterugwinning is daarom een uitkomst. Goed voor het comfort, maar ook voor de gezondheid en de portemonnee van de bewoner. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij. Het niet weggooien, maar hergebruiken van warme lucht. Dat past perfect binnen de energietransitie. Gelukkig lijkt het erop dat de overheid dit wil gaan ondersteunen en stimuleren met extra subsidie. Een kans die we moeten pakken. Want alleen samen zorgen we voor een beter klimaat.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur