Brandveiligheid:

Innovatieve oplossingen

binnen het cluster

Unica Fire Safety

Duurzaamheid staat bij het cluster Unica Fire Safety hoog in het vaandel. Door gebruik te maken van nieuwe innovatieve manieren, creëert het cluster nieuwe waarde op het gebied van comfort & beleving, duurzaamheid, efficiency en brandveiligheid voor klanten. Dit doet het cluster samen met klanten en partners om zo gezamenlijk tot oplossingen voor huidige en toekomstige uitdagingen te komen.

Lees verder

Naast de kans op slachtoffers heeft een ontwikkelde brand ook een grote impact op het milieu, door CO2-uitstoot en schadelijke rook dat hierdoor vrijkomt. Een goede brandbeveiliging draagt daarom bij aan de duurzaamheid van een gebouw, want brandveiligheidsoplossingen zorgen ervoor dat een beginnende brand tijdig wordt gesignaleerd en zich niet verder kan uitbreiden. De impact van een brand wordt hierdoor zo klein mogelijk gehouden, waardoor bedrijfscontinuïteit van klanten gewaarborgd blijft en men zich kan blijven focussen op de bedrijfsvoering.

Naast een goede basis aan brandveiligheidsvoorzieningen, zowel installatietechnisch als bouwkundig kunnen er ook innovaties worden toegepast die zorgen voor extra verduurzaming. Zo levert het cluster Unica Fire Safety een aantal van deze innovaties die ervoor zorgen dat de klant zoveel mogelijk ontzorgd wordt en bedrijfsoverlast en waterschade beperkt blijft. De Sprinkler Testen (SIT), Zonecheck, Battery Power Supply (BPS), Fire Vision Sprinkler en de Livetap zijn hier goede voorbeelden van: “Met deze technieken kunnen we een bijdrage leveren aan het besparen van water, het verlengen van de levensduur van de installatie en het efficiënter maken van onderhoud aan componenten van de installatie”, aldus Tom Verschoor, clusterdirecteur van Unica Fire Safety.

De visie op innovatie binnen de brandveiligheidssector

Vanuit deze visie op brandveiligheid en innovatie is het initiatief “FIRE Vision” ontstaan. Dit is de innovatielijn binnen het productportfolio van Unica Fire Safety, gericht op het verduurzamen, verbeteren en efficiënter maken van brandbeveiliging. Met de inzet van al deze integrale brandveiligheidsoplossingen kan het cluster een brandveilige leef- en werkomgeving creëren. Waarom het cluster innoveert? Het cluster innoveert om brandveiligheid te verbeteren, omdat het gelooft het verschil te maken en oplossingen duurzamer, efficiënter en integraler te kunnen maken.

Fire Vision Sprinkler als innovatie voor tweewekelijkse tests op afstand

Een van de innovaties binnen FIRE Vision is FIRE Vision sprinkler, waarmee de verplichte tweewekelijkse sprinklerinstallatie tests op afstand kunnen worden uitgevoerd vanuit een centrale controlroom met behoud van kwaliteit. Het stelt servicemonteurs in staat om direct de locatie en aard van elke melding waar te nemen, wat resulteert in snelle actie en respons. Tweewekelijkse testen van sprinklerinstallaties kunnen op afstand worden uitgevoerd, samen met andere beheerstaken, om een optimale brandveiligheid te waarborgen en te voldoen aan de onderhoudsvoorschriften (TB80). Voor klanten betekent dit CO2-reductie, besparingen op de Total Cost of Ownership en minder overlast ter plaatse.  Door gebruik te maken van beschikbare data kunnen potentiële storingen sneller worden verholpen, waardoor we kunnen voldoen aan predictive maintenance. Op deze wijze kunnen er op duurzamere en efficiënte wijze testen en monitoring van installaties worden uitgevoerd van dezelfde kwaliteit.

Door deze innovatieve brandveiligheidsoplossingen te omarmen, kan de brandveiligheidssector worden getransformeerd tot een brandveilige omgeving waarin klanten 24/7 kunnen aantonen te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Integraal totaalpakket van het cluster Unica Fire Safety

Unica Fire Safety, een vooraanstaande speler in Nederland op het gebied van brandbeveiliging, biedt met een team van 450 specialisten integrale brandveiligheidsoplossingen. De specialismen die het cluster hierbij inzet omvat: fire suppression, fire detection, water supply en passive fire protection. Met gecertificeerde brandveiligheidsvoorzieningen zorgt het cluster voor optimale brandveiligheid gedurende de volledige levenscyclus. Door de inzet van een integraal totaalpakket aan brandveiligheidsoplossingen zorgt het cluster voor compliance op het gebied van regelgeving.

Unica Fire Safety

De Beek 18
3871 MS Hoevelaken
T +31(0)33 247 83 00
E firesafety@unica.nl
W www.unica.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur