Het brandende vraagstuk
van de Akoestiek

Combineer brandveiligheid met een goede Ruimteakoestiek.

Stel je voor dat je de oplossing voor geluidbeheersing (geluidabsorptie en isolatie), stabiliteit én brandwerendheid zou kunnen integreren in één stabiele muurconstructie zónder concessies te hoeven doen aan de esthetische vormgeving? En wat als deze oplossing nu geschikt is voor zowel buiten- als binnentoepassing en ook nog eens zeer betaalbaar is? Te mooi om waar te zijn? Met Soundblox is dit heel goed mogelijk.

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand

Soundblox zijn akoestische bouwblokken die aan diverse uitdagingen in de bouw het hoofd biedt en de oplossing voor de akoestiek en brandveiligheid in één wand gecombineerd worden.

Door de aantoonbaar hoge brandweerstand zijn Soundblox zijn tevens uitstekend geschikt voor toepassing in ruimten waar speciaal hoge eisen worden gesteld aan de brandwerendheid of waar sprake is van extreme temperaturen of vochtige condities (denk aan zwembaden).

Lees verder

Soundblox Carbstone
een revolutionaire technologie!

Soundblox kunnen nu ook in gecarboniseerde variant worden geleverd waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, waaronder de hoge brandweerstand, maar niet langer de ecologische nadelen. In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, worden deze blokken gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en ingezet bij de productie.

Deze nieuwe akoestische Carbstone is nauwelijks van traditioneel beton te onderscheiden en heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen. Dat betekent dat de brandveiligheid net zo hoog is als bij de traditionele betonvariant.

De gecarboniseerde Soundblox, zijn net als de traditionele bekende akoestische betonblokken, uitgerust met de kenmerkende en vertrouwde Helmholtzresonatoren voor de absorptie van geluid, dat door de openingen van de blokken en in de daarachterliggende geluidskamers wordt opgenomen. Ook de reguliere zichtblokken, waarmee Soundblox in een wand kunnen worden gecombineerd, zijn in dit nieuwe materiaal leverbaar.

Lees verder

Soundblox Carbstone bouwblokken absorberen geluid én CO2

Deze akoestische bouwblokken absorberen dus niet alleen geluid, maar ook CO2, waardoor ze ook intrinsiek bijdragen aan de klimaattransitie.  Daarnaast blijven ze, na installatie (in de buitenlucht) verder CO2 opnemen en worden steeds harder zodat ook de draagkracht nóg verder toeneemt.

Voor meer informatie: Soundless Acoustics Intl.

Soundless Acoustics International

De Warren 6
1187 LL Amstelveen
T +31(0)20 369 70 50
E info@soundlessacoustics.com
W www.soundlessacoustics.com

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur