Brandwerende systemen van Walraven

Passieve brandbescherming is een integraal onderdeel van de bouwkundige brandpreventie. Deze vorm van brandbescherming is er om te voorkomen dat een brand zich in en rond het gebouw kan verspreiden. Dit geeft gebruikers van een pand de tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten en wordt schade aan het pand en milieu zo veel mogelijk beperkt. Het is van groot belang dat brandbescherming op een juiste manier en met de juiste materialen aangebracht wordt. Het is opvallend is dat dit in de praktijk vaak niet gebeurd en dat aangebrachte brandbescherming later alsnog vervangen moet worden. Het blijkt dan dat de afgedichte doorvoeringen niet aan de vereiste brandveiligheidsnormen voldoen.

Walraven biedt een uitgebreid assortiment afdichtingsproducten die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan uitbreiden. Hierbij zijn nieuwe en slimme producten aan de bestaande productlijn toegevoegd om een compleet brandwerend systeem aan te bieden. Deze producten zijn zowel in eigen testfaciliteit, als ook bij een geaccrediteerde faciliteit getest en hebben allemaal een CE-markering.
Zo is onlangs de Walraven Pacifyre® FPC brandmanchet toegevoegd. Deze is geschikt voor buisdoorvoeringen in wanden en vloeren en zorgt dankzij een innovatief sluitmechanisme voor een tijdbesparende installatie. De Walraven Pacifyre® FPW Brandwerend Band is met één rol geschikt voor talrijke doorvoeringen en verschillende buistypes.

Een belangrijk onderdeel van het brandwerend afdichten van doorvoeringen, is het afkitten van kleine openingen rondom buizen, inbouw- en opbouwmanchetten. Dit is noodzakelijk en van groot belang om verplaatsing van rookgas tegen te gaan. Dit dient te gebeuren met een brandwerende kit, zoals de Walraven Pacifyre® A Brandwerende Acrylaatkit. Ook dienen bouwkundige voegen en naden brandwerend afgedicht te worden wanneer het om een brandscheiding gaat. Hiervoor is de Walraven Pacifyre® S Brandwerende Siliconenkit uitermate geschikt. De Walraven Pacifyre® G Grafiet Kit vormt de perfecte brandwerende oplossing voor kleinere buizen en openingen rondom kabels.

Dit is nog maar een begin: Walraven komt terug met brandwerende trainingen voor zowel installateurs als adviseurs. Ook is ons technische handboek voor Walraven Pacifyre® binnenkort via de website aan te vragen en is de Walraven Pacifyre® Product Selector via de website beschikbaar om de keuze voor de juiste producten eenvoudiger te maken. Dit verkleint de kans op fouten in het installatiewerk.

Kortom: met de toevoeging van deze producten biedt Walraven een compleet assortiment passieve brandwerende oplossingen voor mechanische en elektrotechnische installaties.

Daarbij nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan ons familiebedrijf om u kennis te laten maken met alle Walraven-producten en u rond te leiden door de productie, Experience center en het brandlaboratorium.

Bekijk ons vernieuwde assortiment aan brandwerende producten op onze website:

Klik hier

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur