Hoe houd je brand- en vluchtveiligheid op het hoogst haalbare niveau?

Bewoners, medewerkers, studenten, bezoekers: iedereen in een gebouw moet zich veilig kunnen voelen. Zeker waar grote aantallen mensen bij elkaar komen en verblijven, is brandveiligheid essentieel. Maar hoe houd je de brandveiligheid op het hoogst haalbare niveau? En hoe ga je om met complexe situaties, bijvoorbeeld wanneer sprake is van meerdere gebouwen op verschillende locaties?

Grip op brand- en vluchtveiligheid

Kies voor het hoogst haalbare niveau

Verzekerd zijn van maximale brandveiligheid

Brand- en vluchtveiligheidsmiddelen kunnen mensenlevens redden – mits zij 100 procent functioneren. Periodieke checks helpen om ze in hun optimale staat te houden. Vervelend genoeg neemt hun inzetbaarheid tussentijds toch weer af. Onder andere door verkeerd gebruik, schade, vandalisme of simpelweg onnadenkendheid. Binnen één jaar na onderhoud valt zelfs 15 procent uit, zo becijferde de Federatie Veilig Nederland. Maar wanneer en waardoor is door niemand precies te zeggen. 100 procent zekerheid over de brandveiligheid heb je dus nooit. Dit probleem lost Safety Connect voor je op.

Dankzij Safety Connect heb je de mogelijkheid de inzetbaarheid van de brandveiligheidsmiddelen tot in detail te monitoren. Realtime en 24/7. Hierdoor kun je afwijkingen signaleren en uitval voorkomen, en blijft iedereen in het gebouw verzekerd van maximale brandveiligheid.

Neem bewust en actief besluiten over je brandveiligheid

Safety Connect maakt gebruik van een nieuwe generatie ‘slimme’ brand- en vluchtveiligheidsmiddelen die voorzien zijn van sensoren. Daarmee verzamelen zij continu gegevens van hun status, die je vervolgens terugziet op een overzichtelijk dashboard. In één oogopslag heb je daardoor altijd een zeer compleet beeld van de brand- en vluchtveiligheid; ook in complexe situaties met verschillende locaties. Zijn er afwijkingen? Dan ontvang je een notificatie. Is er een acuut onveilige situatie? Dan krijg je een alert, inclusief de oproep om direct op te treden. Dat kun je zelf doen, of het aan onze experts overlaten. Safety Connect geeft je dus grip op de brandveiligheid en de mogelijkheid bewust en actief te handelen. Een geruststellende zekerheid wanneer het om mensenlevens én de reputatie van je organisatie gaat.

Maak het beheer efficiënt en effectief

Safety Connect biedt 24/7 overzicht, inzicht en controle over je brand- en vluchtveiligheidsmiddelen. Je hebt onder alle omstandigheden een actueel beeld van de status van je veiligheidsmiddelen en kunt die beheren op de manier die je zelf wenst. Wanneer een interventie noodzakelijk is, hoef je geen seconde te verliezen. Je hebt dus de tools in handen om de brandveiligheid altijd op het hoogste niveau te houden. Aantoonbaar, want Safety Connect registreert alle afwijkingen, en al je handelingen zijn herleidbaar en daarmee te verantwoorden. Ook in het geval van complexe beheerssituaties. Zo maakt Safety Connect het beheer van je brand- en vluchtveiligheidsmiddelen efficiënt en effectief.

Safety connect: zo werkt het

Safety Connect maakt gebruik van de noodverlichting die verplicht in gebouwen aanwezig is. De noodverlichtingarmaturen worden voorzien van ‘nodes’ (zenders en ontvangers) die met elkaar in verbinding staan en samen een ‘mesh-netwerk’ vormen. De noodverlichtingarmaturen zijn hiervoor het uitgelezen middel. In de praktijk bevinden zij zich vrijwel altijd binnen 30 meter van elkaar, zodat een zeer dicht netwerk ontstaat. Bij een stroomstoring houdt de back-up-accu van de armaturen de noodverlichting bovendien minimaal één uur actief, waardoor ook het netwerk in stand blijft.

Via Bluetooth ontvangen de nodes in het netwerk gegevens van sensoren waarmee de brandveiligheidsmiddelen uitgerust zijn. De nodes geven die door aan een ‘gateway’ die ze met een 4G-verbinding doorstuurt naar een database in de cloud.

Daar wordt de ruwe data omgezet in waardevolle informatie en inzichtelijk aangeboden op een gebruikersplatform.

Op basis van de informatie op het gebruikersplatform kun je het functioneren van de brandveiligheidsinstallatie naar eigen oordeel bijsturen of er zelfs direct op ingrijpen. Dit kun je zelf doen of in overleg met Saval. Onze experts kijken mee op het platform. Daardoor kunnen ze altijd snel en adequaat optreden.

Het Safety Connect-netwerk staat op geen enkele manier in contact met je bedrijfsnetwerk. Nog afgezien van de  hoge securitystandaard van het Safety Connect-netwerk, hebben cybercriminelen dus geen toegang tot je bedrijfskritische systemen.

Bekijk de video en zie hoe Safety Connect werkt, of informeer direct via het contactformulier

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur