Bescherm de omgeving met een DICTATOR deuropeningsbegrenzer

Stel, er is een prachtig gerenoveerd gebouw waar maandenlang hard aan gewerkt is. Wat zou het dan toch zonde zijn als een deur in dit gebouw onverhoopt zo hard openzwaait dat deze de muur en het beslag beschadigt. Dit zou kunnen gebeuren door een windvlaag of door iemand die nét iets te enthousiast de deur opengooit. Wat de oorzaak ook is, het komt nooit ten goede van alles in de buurt van de deur en kan zelfs gevaarlijk zijn voor mensen als de deur bijvoorbeeld naar buiten opent op een straat precies wanneer er een ongelukkige voorbijganger voorbijloopt. Gelukkig is hier een oplossing voor: de DICTATOR deuropeningsbegrenzer.

Kijk de video op Youtube


Lees verder

Als een deur meer snelheid dan normaal dreigt te ontwikkelen, dan vertraagt de DICTATOR deuropeningsbegrenzer de deur zodat deze niet meer hard open kan zwaaien en beperkt daarnaast ook de openingshoek van de deur. Daardoor is het gebruik van een deurstopper op de grond niet langer nodig, zodat er dan ook geen struikelgevaar meer kan ontstaan.

Een ander voordeel van een deuropeningsbegrenzer is dat deze in combinatie met een deurdranger gebruikt kan worden, zodat de deur nadat deze gecontroleerd geopend is, ook op deze wijze weer wordt gesloten.

Als optie kunnen de deuropeningsbegrenzers worden uitgevoerd met een mechanische vaststelling op de eindpositie. Hierdoor bent u verzekerd dat de deuren ook bij een stevige wind veilig geopend kunnen blijven staan. Een kort aantrekken aan de sluitzijde van de deur zorgt ervoor dat de deur uit zijn vaststelling wordt gehaald en weer kan worden gesloten.

Zie ook

Een deuropeningsbegrenzer kan op allerlei soorten deuren gemonteerd worden: zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren, enkele of dubbele deuren, deuren met en zonder deurdranger, en zelfs op ramen. Hierdoor kan de deuropeningsbegrenzer de oplossing bieden voor allerlei situaties. Denk bijvoorbeeld aan voordeuren, winkeldeuren, fabrieksdeuren, deuren van openbare gebouwen, maar ook deuren van scholen. Dit soort deuren worden vaak frequent gebruikt en willen daarnaast nog weleens hard opengezwaaid worden – zeker door scholieren die zich snel een weg naar buiten willen banen na een lange schooldag.

Zie ook

Ook op plekken waar het vaak hard waait is de DICTATOR deuropeningsbegrenzer een uitkomst: de deur kan niet langer uit iemands handen zwaaien. Hierbij hoeft niet eens alleen gedacht te worden aan bijvoorbeeld glazen deuren die kapot kunnen slaan tegen de muur of een ander object, maar denk ook eens aan achterdeuren en voordeuren van huizen die soms net op een plek kunnen zitten waar de wind langs raast.

De DICTATOR deuropeningsbegrenzer kan dus voor vele toepassingen gebruikt worden. Wilt u weten of deze oplossing ook geschikt is voor uw deursituatie? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons. Stuur ons een mail via info@dictator.nl of bezoek onze website www.dictator.nl, dan geven wij u advies op maat.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur