Slim onderhoud en logboek in de cloud met SmartScan

Het onderhouden en periodiek testen van de noodverlichtingsinstallatie is voor veel organisaties nog steeds een kostenpost en een uitdaging. Door het logboek te digitaliseren en te kiezen voor een real-time monitoring van de noodverlichtingsarmaturen, wordt dit proces vrijwel geheel geautomatiseerd. SmartScan van Famostar maakt dit mogelijk.

Lees verder

Slimme noodverlichting van Famostar

Famostar noodverlichtingsarmaturen kunnen uitgerust worden met onze innovatieve SmartScan technologie. SmartScan maakt het mogelijk om de noodverlichtingsarmaturen continu te monitoren. Hier worden onder andere de operationele status en het energieverbruik op armatuurniveau stipt bijgehouden. In het geval van een defect wordt de juiste partij direct geïnformeerd. In de praktijk kan dit bijvoorbeeld een mail naar de technische dienst zijn, of een melding aan de onderhoudspartij. Hierop kan het onderhoud direct en efficiënt ingericht worden. Diagnostisch werk behoort tot het verleden.

Automatische testen

Daarbij regelt dit systeem ook de automatische autonomietesten, welke periodiek uitgevoerd moeten worden volgens zowel de EN 50172, de Arbowet als het huidige Bouwbesluit. Aan de logboekplicht wordt eenvoudig en digitaal voldaan. De enige controle die altijd blijft is een jaarlijkse fysieke controle. Hierbij wordt gecontroleerd of de noodverlichtingsarmaturen fysiek nog in orde zijn. Dat wil zeggen: hangen ze er nog, zitten er geen beschadigingen op, hebben eventuele veranderingen in de omgeving van de armatuur de projectie niet belemmerd, enzovoorts.

Een oplossing voor de toekomst

Wie denkt aan slimbouwen, houdt rekening met het gebruiken en onderhouden van het gebouw. Dat houdt in, tijdens het ontwerpen al rekening houden met het zo slim, efficiënt en duurzaam inrichten van de installaties. Famostar led noodverlichting met SmartScan stelt de gebruiker in staat om (vrijwel) het volledige test- en onderhoudsproces te digitaliseren. Samen met de 10 jaar armatuurgarantie én 8 jaar accugarantie van Famostar noodverlichtingsarmaturen zorgt dit voor een duurzame en efficiënte oplossing die thuishoort in een modern gebouw.

Lage impact

Een bijkomend voordeel van het SmartScan systeem is de lage impact die het heeft op de infrastructuur van het gebouw. Waar met verschillende andere systemen gebruik gemaakt wordt van aanvullende bekabeling en/of verbindingen via Bluetooth, Wifi of Ethernet, draait dit systeem op haar eigen beveiligde netwerk. SmartScan maakt gebruik van een 868 Mhz Mesh-netwerk, waarbij de armaturen met elkaar verbinden. Via een gateway, welke slechts op voeding aangesloten hoeft te worden, communiceren de armaturen met elkaar en met de persoonlijke SmartScan portal. Hierin kan de gebruiker vanaf elke beschikbare device de operationele status en het energieverbruik van de noodverlichtingsinstallatie inzien.

Famostar noodverlichting met SmartScan

Famostar is nog de enige Nederlandse fabrikant van noodverlichting. Elk product is met zorg ontworpen en met aandacht in elkaar gezet bij ons in Velp. Al meer dan 65 jaar is noodverlichting onze expertise en dat zie je terug in onze producten. Onze armaturen zijn duurzaam en betrouwbaar. Niet voor niets krijgt u 10 jaar garantie op ons gehele assortiment! Daarnaast gaan onze accu’s dubbel zo lang mee. Wij geven 8 jaar garantie op onze noodverlichtingsaccu’s, in nieuw geleverde armaturen. Door middel van ons SmartScan platform helpen wij organisaties aan een slimme, duurzame en efficiënte inrichting van hun test- en onderhoudsprocessen.

Famostar Noodverlichting
Florijnweg 8
6883JP Velp
T +31(0)26 384 68 46
E info@famostar.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur