Brandveiligheid in een digitaal tijdperk: de kracht van de innovaties van Unica Fire Safety

Technologieën veranderen de benadering en het beheer van brandveiligheid. Dankzij innovatieve ontwikkelingen wordt de brandveiligheid bij het cluster Unica Fire Safety nog beter en duurzamer. Deze vooruitgang biedt voordelen zoals digitaal inzicht, geïntegreerd beheer op afstand en real-time monitoring. Het opent deuren naar een tijdperk van waardecreatie waarbij de focus ligt op compliancy, duurzaamheid, efficiency en inzicht.

Unica Fire Safety wil door de inzet van integrale brandveiligheidsoplossingen een brandveilige leef- en werkomgeving creëren. Het cluster innoveert om brandveiligheid te verbeteren, omdat het gelooft het verschil te maken en oplossingen duurzamer, efficiënter en integraler te kunnen maken. Innovatie draait hierbij om het succesvol introduceren van nieuwe ideeën of concepten op de markt, aldus Tom Verschoor, clusterdirecteur Unica Fire Safety: ‘Als ik denk aan innovatie dan zijn het manieren of nieuwe ontwikkelingen die helpen om echt impact te maken, om tegen de stroom in te gaan. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk motief. Voor Unica Fire Safety draait innovatie om het verbeteren van processen, producten en diensten om klanten beter van dienst te zijn en tegelijkertijd bij te dragen aan een brandveilige samenleving’’ – aldus Verschoor. Door voortdurende ontwikkeling kan Unica Fire Safety brandveilige situaties creëren die zorgen voor weerbaarheid tegen brand, levens kunnen redden en schade beperken. Een vooruitstrevende aanpak, ondersteund door vernieuwende concepten zorgen voor een toekomstbestendig dienstenportefeuille.

Duurzaamheid en digitaal inzicht transformeert de brandveiligheidssector

Vanuit de visie op brandveiligheid en innovatie is het initiatief “FIRE Vision” ontstaan. Dit is een innovatielijn binnen het productportfolio van Unica Fire Safety, gericht op het verduurzamen, verbeteren en efficiënter maken van brandbeveiliging. Een van de innovaties binnen FIRE Vision is FIRE Vision sprinkler, waarmee de verplichte tweewekelijkse sprinklerinstallatie tests op afstand kunnen worden uitgevoerd vanuit een centrale controlroom met behoud van kwaliteit. Het stelt servicemonteurs in staat om direct de locatie en aard van elke melding waar te nemen, wat resulteert in snelle actie en respons. Tweewekelijkse testen van sprinklerinstallaties kunnen op afstand worden uitgevoerd, samen met andere beheerstaken, om een optimale brandveiligheid te waarborgen en te voldoen aan de onderhoudsvoorschriften (TB80). Voor klanten betekent dit een aanzienlijke CO2-reductie, besparingen op de Total Cost of Ownership en minder overlast ter plaatse.  Door gebruik te maken van beschikbare data kunnen potentiële storingen sneller worden verholpen, waardoor we kunnen voldoen aan predictive maintenance. Op deze wijze kunnen er op duurzamere en efficiënte wijze testen en monitoring van installaties worden uitgevoerd van dezelfde kwaliteit.

Door innovatieve brandveiligheidsoplossingen te omarmen, kan de brandveiligheidssector worden getransformeerd tot een brandveilige omgeving waarin klanten 24/7 kunnen aantonen te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. De visie van het cluster is dan ook om een digitaal klantportaal te bouwen waarin alle innovaties samenkomen en de klant op deze manier digitaal inzicht heeft in de status van zijn installatie.

Integraal totaalpakket van het cluster Unica Fire Safety

Unica Fire Safety, een vooraanstaande speler in Nederland op het gebied van brandbeveiliging, biedt met een team van 450 specialisten integrale brandveiligheidsoplossingen. De specialismen die het cluster hierbij inzet omvat: fire suppression, fire detection, water supply en passive fire protection. Met gecertificeerde brandveiligheidsvoorzieningen zorgt het cluster voor optimale brandveiligheid gedurende de volledige levenscyclus. Door de inzet van een integraal totaalpakket aan brandveiligheidsoplossingen zorgt het cluster voor compliance op het gebied van regelgeving.

De Beek 18
3871 MS Hoevelaken
Postbus 202
3870 CE Hoevelaken
T +31(0)33 247 80 80
www.unica.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur