Laat uw verlichting meebewegen met uw organisatie

Een slimme led-verlichtingsinstallatie met het innovatieve SmartScan systeem van Thorlux zorgt voor een optimale energie-efficiëntie en een flinke besparing in onderhoud. Daarbij maakt de dynamische inzetbaarheid van deze armaturen het samen met de lange levensduur en de sensortechniek op armatuurbasis mogelijk om de lichtinstallatie volledig te laten integreren in een slim gebouw.

Lees verder

Verlichting in een slim gebouw

In een modern, geautomatiseerd gebouw is het van groot belang dat er op zo veel mogelijk niveaus data verzameld wordt. Denk hierbij aan ruimtebezetting, temperatuur en energieverbruik. Recente wetenschap leert ons steeds meer over de belangen van een goed gebouwbeheer bij het borgen van een goed werk- of leerklimaat. Goed licht speelt hier een grote rol in.

De voordelen van licht

Vaak staan mensen nog niet stil bij de grote rol die goed licht speelt in het nastreven van een optimaal werk- of leerklimaat. Waar te weinig licht kan zorgen voor vermoeidheid en een verhoogde kans op fouten en ongelukken, kan te veel licht zorgen voor hoofdpijn en irritaties. Zeker in ruimtes waar daglichtinval mogelijk is, blijkt het waarborgen van een constante lichtoutput nog steeds uitdaging voor veel organisaties.

SmartScan sensortechniek

Waar de verlichtingsarmaturen van Thorlux, uitgerust met SmartScan sensortechniek, echt hun meerwaarde laten zien, is in omgevingen waar daglichtinval mogelijk is. Het systeem werkt via geïntegreerde sensoren in elke armatuur. Hierdoor krijgt het systeem, en de gebruiker, de mogelijkheid om de lichtinval en ruimtebezetting zeer gedetailleerd in kaart te brengen. Door hier slim op te sturen, zorg je dat een ruimte altijd op de gewenste sterkte verlicht is. En is er geen licht nodig, dan houdt de installatie daar ook rekening mee. Wel zo fijn voor het energieverbruik. De armaturen communiceren met elkaar via een eigen 868 Mhz mesh-verbinding. Hierdoor is extra infrastructuur of gebruik van het netwerk niet nodig.

Thorlux Lighting Nederland
Florijnweg 8
6883JP Velp
T +31(0)26 384 59 59
E info@thorlux.nl

Het SmartScan systeem

Met SmartScan, het draadloze beheersysteem voor slimme bedrijfsverlichting, zorg je voor een optimale werk- of leeromgeving. Door gebruik te maken van geïntegreerde sensortechniek op armatuurniveau, stuurt het systeem elke armatuur individueel aan. Het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie kunnen gemonitord worden. De informatie is inzichtelijk via een online portal dat je overal op jouw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken. Zo verlaag je niet alleen je energieverbruik en CO₂-footprint, je bespaart ook tijd en geld.

Direct en automatisch sturen op data

Een van de onderscheidende kernmerken van Thorlux led armaturen met SmartScan is het leveren van een afgestemde lichtoutput op armatuurbasis. Stel je voor dat de armaturen dichter bij een bron van daglicht, zichzelf verder terug dimmen dan armaturen die verder van deze bron af gemonteerd zijn. Daarbij leert de praktijk dat de data op armatuurbasis nog veel breder ingezet kan worden. Door ruimtebezetting gedetailleerd in kaart te brengen, kunnen bijvoorbeeld de gebouwbezetting in een kantoor of onderwijsinstelling, of de verkeersstromen in een magazijn geoptimaliseerd worden.

Slimme verlichting voor elke branche

Goede bedrijfsverlichting is een voorwaarde om prettig en veilig te kunnen werken. Licht is onmisbaar in een productieproces, de logistiek, de zorg, het onderwijs of op kantoor. Thorlux is specialist in slimme bedrijfsverlichting. Wij leveren onderhoudsvrije en energiezuinige oplossingen die zijn voorzien van draadloze technologie. Daarbij kunnen de armaturen van Thorlux gemakkelijk meebewegen met de veranderingen in de ruimte. Door het eigen netwerk hoeft de armatuur slechts op de voeding aangesloten worden. Daarmee ben je verzekerd van het juiste lichtbeeld en klaar voor de toekomst.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur