Warmtepompen van A.O.Smith:
verwarming en warm tapwater tegelijkertijd

De behoefte aan water raakt bijna alles wat we doen. Warm water is vaak van cruciaal belang voor de noodzakelijke hygiëne. We vinden het heel normaal dat we overal warm water kunnen tappen en dat is het in ons deel van de wereld ook. Het valt eigenlijk pas op als het er niet meer is.

We leveren warmwateroplossingen voor industriële en commerciële toepassingen. ‘Alles met drie douchekoppen en meer’. Of gewoon ‘veel warm water in korte tijd’.

 

Duurzaam

Verantwoord gebruik van fossiele brandstoffen en duurzaamheid is belangrijk. Daarom voeren we sinds begin 2020 een range warmtepompen die kunnen voorzien in de warmwaterbehoefte van middelgrote tot grote projecten. Vermogens variëren van 22 kW tot 463 kW waarmee in zeer grote hoeveelheden warm water kan worden voorzien. Het hoge temperatuurbereik (tot 78°C) maakt onze warmtepomp systemen niet alleen geschikt voor ruimteverwarming maar juist ook voor de bereiding van warm tapwater.

Website

Warmtepomp geschikt voor warm tapwater

De lucht/water warmtepomp Enevator Air Premium is geschikt voor industriële en commerciële warm tapwater bereiding, verwarming en koeling. Hoge watertemperaturen tot 65°C worden mogelijk gemaakt door het gebruik van een compressor met Enhanced Vapor Injection (EVI) technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de warmtepomp ook functioneert bij een buitentemperatuur tot -20°C.

 

Nog warmer tapwater

Opgewekte warmte vanuit de lucht/water warmtepomp wordt opgeslagen in een voorraadvat. Vanuit een voorraadvat is het mogelijk direct warm water van meer dan 55°C op het gewenste tappunt te krijgen. In situaties waar een hogere watertemperatuur noodzakelijk is, kan op verschillende manieren naverwarming plaatsvinden. Bijvoorbeeld door middel van de Enevator Aqua Booster, een water/ water warmtepomp of een elektrische boiler.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur