VELUX Commercial Modulaire daklichten

Elegante glazen oplossing voor platte daken

Modulaire daklichten zijn glazen dakramen voor platte daken, die voor een maximale lichtinval zorgen, onder andere doordat de kozijnen van onderaf niet zichtbaar zijn en de bovenzijde volledig uit glas bestaat. De lichtinval wordt hierdoor gemaximaliseerd en is het lichtoppervlak gelijk aan het gat in het dak.
De op maat gemaakte oplossing kan bestaan uit alleen vaste modules, ventilerende modules of een combinatie van beide. Het geavanceerde verbindingssysteem en de afvoergoot zorgen voor een water- en luchtdichte verbinding tussen de modules. Een subtiele balk creëert een mooie verbinding aan de binnenzijde.

Lees verder

Ontdek de verschillende toepassingsmogelijkheden van daklichten
Modulaire daklichten zijn verkrijgbaar in drie varianten: Monolight, Linearlight en Circularlight. Deze op maat gemaakte oplossingen zijn verkrijgbaar in verschillende vaste en ventilerende combinaties en beglazing die wel of niet inbraakwerend en beloopbaar is. Zo heeft u de vrijheid om een ontwerp te maken conform de specifieke projectvereisten.

Monolight vast is een niet-ventilerend, inbraakwerend daklicht dat zorgt voor daglicht door het dak. Het is de perfecte oplossing als natuurlijk licht en van belang is.

Monolight ventilerend is een optimale oplossing als er behoefte is aan licht en natuurlijke ventilatie. Een elegant en functioneel product met een volledig geïntegreerde kettingaandrijving, die geïntegreerd is in de houten opstand. De ventilatieopening is 300 mm.

Monolight inbraakwerend is verkrijgbaar als Monolight vast en ventilerend of Linearlight vast. Deze producten zijn goedgekeurd conform EN 1627 en NEN 5096 weerstandsklasse 2. De opstand wordt vooraf uitgerust met een dampremmende folie.

Monolight beloopbaar is een niet-ventilerend enkel daklicht dat bedoeld is voor woonhuizen, waar natuurlijk licht en toegang tot het dak van belang zijn. Het daklicht is gemaakt van gehard en gelamineerd glas, zodat er veilig overheen gelopen kan worden. Het wordt geleverd met dubbel glas en een optionele anti-slipcoating.

Zonwering

Controle over daglicht en warmte voor een optimaal binnenklimaat. Modulaire daklichten zijn ontworpen om het binnenklimaat te optimaliseren en bieden opties om daglicht en warmte te reguleren.
De interne zonwering RMR is speciaal ontwikkeld om te worden geplaatst op VELUX modulaire daklichten. De zonwering biedt bescherming tegen zonnewarmte en schittering en helpt met het reguleren van de hoeveelheid licht in het gebouw.

Comfort ventilatie voor modulaire daklichten

Een optimale oplossing als er behoefte is aan natuurlijke ventilatie. Bij de ventilerende modules van zowel Monolight als Linearlight is de kettingmotor volledig geïntegreerd in de houten opstand. De aandrijving is niet zichtbaar vanaf de binnenkant als het ventilatieraam gesloten is. Er is dus geen optisch verschil tussen vaste en ventilerende modules. Een ventilerende module wordt aangedreven door één kettingmotor of twee gesynchroniseerde kettingaandrijvingen, afhankelijk van de netto glasoppervlakte en breedte van de modules.

Interactief product sample

Ons interactieve product sample is een compleet en interactief 3D-model, waarmee u de vorm en het ontwerp van een modulaire daklichten veel gedetailleerder kunt bekijken dan op een foto.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur