Multifunctioneel & circulair: NovaCity is een stad in de stad

In Anderlecht, ten zuiden van Brussel, is NovaCity I verrezen. Een multifunctioneel gebouw met ruimte voor wonen, werken, ontspannen en natuur. Een gebouw waar je elkaar kunt ontmoeten en gemeenschapszin kunt ervaren. Echt een stad in de stad.

Een stad in de stad

Novacity is een ingenieus concept. Het ontwerp kwam tot stand door een samenwerkingsverband tussen meerdere architecten en ingenieursbureaus. Het gebouw is bedoeld om verschillende functionaliteiten bij elkaar te brengen. Op de begane grond biedt het gebouw werkruimtes en op de verdiepingen daarboven bevinden zich woningen, gegroepeerd in drie kleinere ‘buurten’. Tussen deze buurten is ruimte voor particuliere daktuinen en gemeenschappelijke terrassen.
Op deze pagina worden alle betrokken partijen genoemd.

Multifunctionaliteit voor gemeenschapszin

Als je in de stad woont, ligt het niet heel voor de hand om je naaste buren te kennen. In Novacity komen werk- en leefomgeving samen. Je kunt hier werken, wonen, buiten spelen en zelfs tuinieren. Eenmaal ingericht, is het een plek waar mensen elkaar vaker tegen zullen komen. De verschillende functionaliteiten van het gebouw stimuleren het gemeenschapsgevoel en moedigen ontmoeting aan. In de vlog over NovaCity komt dit uitgebreid aan bod.

Groene zones voor bewoners

Elke openbare ruimte, gemeenschappelijk of particulier, bevat groene elementen waardoor de gebruikers en de natuur met elkaar verbonden worden. Op het dak van de eerste verdieping bevindt zich een groene zone, toegankelijk voor de bewoners. Hier bevinden zich zitjes, plantenbakken, moestuintjes en zelfs een kweekkas. Door de patio’s blijft de privacy van de woningen perfect behouden. Op de hoger gelegen verdiepingen bevinden zich ook enkele privé dakterrassen.

Daktuinen en dakterrassen

Alle daktuinen, dakterrassen, patio’s en openbare ruimtes zijn aangelegd met daktegels van Zoontjens. Op de verschillende terrassen ligt een mix van Dreen®Nxt en Dreen®Magna tegels met een onderliggend daktegelsysteem. De keuze is gemaakt met bijzonder oog voor circulariteit. Als er in de toekomst andere wensen ontstaan, zijn de tegels eenvoudig te verplaatsen of om te ruilen vanwege het demontabele daktegelsysteem. Het perfecte huwelijk tussen functionaliteit, stabiliteit èn esthetiek.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur