fermacell® Therm25™ vloerverwarmingssysteem:

vandaag droog, morgen warm

Duurzaam bouwen is inmiddels de standaard in de ontwikkeling en renovatie van woningen en gebouwen. Duurzame gebouwen zijn beter voor het milieu, energiezuiniger en vaak ook gezonder voor gebruikers.

Lees verder

Hierdoor neemt de populariteit van vloerverwarming toe, zowel in nieuw- als bestaande bouw. Bij vloerverwarming wordt de warmte over de hele vloer verspreid. Daardoor is deze manier van verwarmen goed te combineren met duurzame lage temperatuurverwarmingssystemen zoals een warmtepomp of aardwarmte, omdat hiervoor een groot oppervlak nodig is. Vloerverwarming is niet alleen energiezuinig en duurzaam, maar levert ook meer comfort. Het

gehele vloerveld straalt warmte uit, wat zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat. Het nieuwe lichte, geluidsisolerende fermacell® Therm25™ vloerverwarmingssysteem is uitstekend geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Steeds meer architecten en huiseigenaren stappen daarom over op deze slimme en economische manier van vloerverwarming.

Droog versus nat

De keuze voor droge vloersystemen in plaats van natte systemen wordt vaak gebaseerd op droogtijden, op het totale gewicht en op de vochtbelasting van het pand tijdens de bouwfase.

Droge afbouw houdt in dat er geen natte producten zoals beton, zandcement of anhydriet worden gebruikt. Daarmee worden de droogtijden geëlimineerd. Bij droogbouw heb je namelijk geen last van het vocht van deze natte producten in het gebouw. Dit vocht wat in de woning wordt gebracht moet er ook weer uit. In de woning aanwezige materialen gaan het vocht opnemen, waardoor je last krijgt van opzwellende en krimpende materialen wat leidt tot krimpscheuren. Bij droogbouw voorkom je dit. Ook is er bij droogbouw vaak sprake van minder gewicht. Vooral in renovatie- en transformatieprojecten is dit een groot voordeel ten opzichte van natte systemen.

Voorgefreesde fermacell® gipsvezel vloerelementen

Het fermacell® Therm25™ vloerverwarmingselement bestaat uit een 25 mm dikke homogene fermacell® gipsvezelplaat. In de bovenzijde is een leidingpatroon gefreesd, zodat je de leidingen eenvoudig kunt installeren. Als aanvulling op het systeem gebruik je een tweede fermacell® gipsvezelplaat die je als extra laag boven of onder de Therm25™ elementen lijmt.

Het gehele systeem is licht en snel en gemakkelijk te verwerken. De vloer is na 24 uur al beloop- en afwerkbaar. Je kunt dus gelijk door met de vloerafwerking. De vloerverwarmingselementen zorgen voor een betrouwbare brandveiligheid, zijn geluidsisolerend, duurzaam en zorgen voor een snelle warmteafgifte. Een ideaal systeem daarom bij renovatieprojecten met beperkte ruimte en een lage inbouwhoogte.

Verschillende opbouwmogelijkheden

Er zijn 3 opbouwmogelijkheden:

  1. Bovenzijde voorzien van fermacell® gipsvezelplaat, volvlaks op de fermacell® Therm25™ elementen verlijmd en bevestigd.
  2. Onderzijde voorzien van fermacell® gipsvezelplaat waarop fermacell® Therm25™ elementen wordt verlijmd en bevestigd en bovenzijde geëgaliseerd.
  3. De fermacell® Therm25™ elementen worden over de gehele -vlakke en draagkrachtige- ondervloer verlijmd en aan de bovenzijde volledig geëgaliseerd.
Afwerking

Na het plaatsen van het fermacell® Therm25™ vloerverwarmingssysteem kan verder gegaan worden met de volgende stap: de afwerking. Hierbij is alles mogelijk: van houten vloeren tot tegels, van PVC tot gietvloer en van vinyl tot natuursteen.

Kortom, wie vloerverwarming aan moet leggen en een droogbouwsysteem zoekt waarmee je snel en makkelijk kunt werken, die kiest voor fermacell® Therm25™ van James Hardie. Tijdelijk met gratis Makita accuboormachine bij aankoop van minimaal 80 m2 Therm25™.  Klik hier om naar de website van James Hardie te gaan voor meer informatie…

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur