Teledyne FLIR introduceert de FLIR ONE Edge Pro: de eerste echt draadloze infraroodcamera

Het afneembare design is ideaal voor de inspectie van lastig bereikbare locaties

Teledyne FLIR, onderdeel van Teledyne Technologies Incorporated, introduceert vandaag de FLIR ONE® Edge Pro, een draadloze warmtebeeldcamera voor mobiele apparaten. In tegenstelling tot voorgaande modellen, hoeft de volledig vernieuwde FLIR ONE Edge Pro niet fysiek aangesloten te zijn op het bijbehorende mobiele toestel. Ook zijn er geen afzonderlijke modellen voor specifieke besturingssystemen voor optimale flexibiliteit bij thermische inspecties.

“De FLIR ONE Edge Pro is dankzij het afneembare design de meest veelzijdige en geavanceerde mobiele warmtebeeldcamera die er is en heeft een comfortabel handzaam formaat. De tool biedt aanzienlijk meer flexibiliteit omdat er geen specifieke aansluitpoorten of besturingssystemen nodig zijn”, vertelt Chris Bainter, Vice President Marketing & Business Development, Teledyne FLIR. “Naast de nieuwe hardware, biedt Teledyne FLIR meer software waarmee nieuwe en ongetrainde gebruikers thermografische inspecties kunnen uitvoeren, beelden kunnen verwerken en rapporten kunnen opstellen. Veelgebruikte toepassingen lopen uiteen van gebouwinspecties en autoreparaties tot industriële onderhoudssystemen.”

Flexibel en robuust design

De FLIR ONE Edge Pro voldoet aan de “RESNET”-standaard en is IP54-gecertificeerd. De camera kan met een clip worden bevestigd op diverse soorten mobiele telefoons en tablets. Dankzij de gecombineerde Bluetooth- en Wi-Fi-aansluiting kunnen gebruikers de Edge Pro tot op 30 meter afstand van hun mobiele toestel bedienen. Dit biedt optimale flexibiliteit bij het effectief inspecteren van lastig bereikbare locaties of omstandigheden waarbij meer afstand vereist is om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Voor effectieve beeldkwaliteit en -verwerking, is de FLIR ONE Edge Pro voorzien van een 160×120 radiometrische Lepton® warmtebeeldcamera gecombineerd met een optische camera. Samen met VividIRTM, dat meerdere beeldframes combineert tot één scherper beeld, worden de camera’s gecombineerd via MSX®. De gepatenteerde MSX-technologie benadrukt details van zichtbare beelden op warmtebeelden, zonder concessies te doen aan de thermische gegevens in het beeld voor meer context en duidelijkheid en daarmee een verbetering van de besluitvorming.

Daarnaast is de FLIR ONE Edge Pro voorzien van een batterij met een langere levensduur vergeleken met vorige generaties van de FLIR ONE en een duidelijke batterij-indicator. Dit maakt de tool de ideale keuze voor langdurigere inspecties waaronder renovatie- en herstelwerkzaamheden, woninginspecties, energieaudits en diagnostiek van industriële apparatuur.

Meer beeldverwerking en rapportages

Voor cloudopslag, beeldverwerking en rapportages kan de FLIR ONE Edge Pro gebruikmaken van diverse soorten Teledyne FLIR software waaronder Tools Mobile, Ignite cloud en FLIR Thermal Studio desktopsoftware. Hiermee kunnen gebruikers op een eenvoudige manier Edge warmtebeelden delen met klanten en deze naadloos integreren in professionele rapportages. Bovendien hebben app ontwikkelaars toegang tot de FLIR ONE software development kit (SDK) om maatwerkoplossingen te realiseren voor exclusief gebruik met de FLIR ONE Edge Pro.

Vanaf 10 november is de tool wereldwijd te bestellen. Ga voor meer informatie en wereldwijde beschikbaarheid naar www.flir.com/FLIRONE-EdgePro.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur