Nergens is de energietransitie zo zichtbaar. In huis gaat installatietechniek verscholen achter deuren en bakstenen domineren nog steeds het Nederlandse straatbeeld. Kijk je echter vanuit de lucht dan wordt er een nieuw landschap getekend. Daken die vroeger alleen een rookgasafvoer, ontspanning voor het riool en schoorsteen hadden worden nu verrijkt met zonnepanelen, groen, ventilatiedoorvoeren en warmtepompen.
Omdat warme lucht stijgt, verliest een woning via het dak de meeste warmte, gemiddeld 20 tot 35%. Door isolerende maatregelen en luchtdichte aansluitingen te realiseren wordt warmteverlies voorkomen. Voor nieuwbouw is BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) sinds 2021 de standaard. De hoogte van de eisen verschilt per type woning en gebruiksfunctie, maar kort samengevat is er een maximum gesteld aan het energiegebruik voor gebouwen. Weten welke eisen er gesteld zijn? Vraag gratis het kennisdocument Dak aan.
Hoe comfortabel een woning is, wordt op het dak bepaald. Maar dat vergt omdenken. Denk je bij het ontwerp eerst aan de gevel, bij de constructie vanaf het maaiveld … het fundament van de energiehuishouding is het dak. Dat is een andere logica. Een denkwijze die kwaliteit en prestaties bovenaan de lijst zet. En vakmensen laat excelleren.
Neem bijvoorbeeld de Ventus-Valetis combinatie. Deze combinatie van ventilatiedoorvoeren voorkomt dat zonnepanelen worden overschaduwd, terwijl de haakse doorvoeren de montage vereenvoudigen. Of de nieuwe kabel- en leidingdoorvoeren voor het platte dak, die de installateur zelf waterdicht kan aanbrengen. En niet te vergeten Ubiflex Finio. De loodvervanger waarmee het dak in een handomdraai waterdicht is. Dit zijn slechts een paar slimme oplossingen, maar laten wel zien waar Ubbink voor staat. Wij brengen kwaliteit en comfort samen en verenigen bouw- en installatietechniek.
Er is geen bouwdeel waarin zoveel expertise samenkomt als in de dakconstructie. Bouwtechnische componenten moeten waterdicht, goed geïsoleerd en luchtdicht zijn. De W-installateur is verantwoordelijk voor de rookgasafvoer en de hemelwaterafvoer. En de elektricien zorgt voor een veilige plaatsing van zonnepanelen en de aanvoer van elektriciteit. Ubbink bundelt alle expertise. Het DakWijs advies is een totaaladvies voor het hellende dak, getoetst aan het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), waarin alle aspecten zijn meegenomen. Ubbink zoekt alles voor je uit en je ontvangt advies op maat! Meer over DakWijs.
Met de DakWijs configurator bepaal je zelf eenvoudig welke materialen je nodig hebt voor jouw hellende dak. Doorloop de stappen en ontvang een materiaalstaat met alle benodigde Ubbink producten. Van de onderliggende dakconstructie producten tot en met dakramen, dakdoorvoeren en bevestiging van zonnepanelen. Ook lucht- en waterdicht afwerken is onderdeel van het advies.
1. Bepaal het daktype
2. Voer de afmetingen en hellingshoek in
3. Dakuitsparingen en daktoebehoren toevoegen
4. Verankeringsberekening
5. Dakcalculatie en advies
Kortom een compleet advies om jouw dak tot een constructief dak te maken. Ga naar de DakWijs configurator.
Ubbink BV
Verhuellweg 9
6984 AA Doesburg
T +31(0)313 480 200
E info@ubbink.nl
Google+