Knauf Insulation kondigt nieuwe CO2-arme steenwolfabriek aan

Knauf Insulation kondigt met trots een grote investering van circa € 200 miljoen aan in een nieuwe, ultramoderne fabriek voor steenwol om de Britse markt te bedienen. De grootschalige faciliteit, met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 100.000 ton, gaat gebruik maken van geavanceerde, CO2-arme elektrische smelttechnologie. Knauf Insulation toont hiermee opnieuw sterk commitment, waaruit een sterke betrokkenheid blijkt om te voldoen aan de groeiende marktvraag naar duurzame, onbrandbare isolatieoplossingen.

Lees verder

Met deze investering bereikt Knauf Insulation twee belangrijke doelen:

  • Het CO2-vrij maken van de bestaande fabriek in Queensferry
  • Het aanzienlijk vergroten van de levering van steenwolproducten in het Verenigd Koninkrijk

De nieuwe fabriek voorziet in de groeiende behoefte van de markt aan isolatieoplossingen met een ultra lage CO2-inhoud! Dit speelt een belangrijke rol bij het behalen van de netto nul-doelstellingen in het Verenigd Koninkrijk.

Knauf Insulation BV
T +31(0)162 421 245
E customerservice.nl@knaufinsulation.com

De Managing Director van Knauf Insulation Noord-Europa, Neil Hargreaves, vertelt enthousiast over het project: “Na de investering van meer dan € 50 miljoen in onze twee Britse glaswol fabrieken in 2023/24, is dit opnieuw een spannende ontwikkeling voor het bedrijf en onze klanten. De Knauf Groep toont hiermee aan dat het alle vertrouwen heeft in de toekomstige groei van de Britse en Noord-Europese minerale wolmarkt. De investering betekent een stap voorwaarts in de capaciteit, het vermogen en de duurzaamheid van onze Britse steenwol oplossingen, terwijl het ook aanzienlijk bijdraagt aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van de Knauf Group.”

Naar verwachting komt de extra capaciteit in 2026 beschikbaar. Knauf Insulation is in gesprek met de autoriteiten om de meest concurrerende locatie voor de faciliteit te selecteren, om het toekomstige succes te maximaliseren. Meer updates volgen in de loop van 2024 naarmate het project vordert.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur