De daglichtbuis: Een Verhelderende Revolutie in de Renovatiemarkt

In de wereld van renovatie en verbouwingen is er een toenemende behoefte aan innovatieve oplossingen die niet alleen energiezuinig zijn, maar ook bijdragen aan het welzijn van de gebruikers van het gebouw. Een dergelijke oplossing die steeds meer aan populariteit wint, is de Powerdaylight daglichtbuis (voorheen Solatube). Deze eenvoudige, maar effectieve technologie maakt gebruik van natuurlijk licht om donkere ruimtes te voorzien van daglicht, en is inmiddels al een onmisbare oplossing voor renovatieprojecten over de hele wereld.

Lees verder

De werking van een daglichtbuis is verrassend eenvoudig. Het systeem bestaat uit drie hoofdcomponenten: een koepel van kunststof óf een vlakke glasplaat die ergens buiten in het daglicht wordt geplaatst, een reflecterende buis die het licht doorvoert, en een diffuser die het licht gelijkmatig verspreidt in de ruimte eronder. Het daglicht wordt opgevangen door de koepel en via de buis naar binnen geleid, zelfs naar donkere of afgelegen ruimtes waar traditionele ramen niet kunnen worden geïnstalleerd. Dit maakt het een ideale oplossing voor renovatieprojecten waarbij het toevoegen van conventionele ramen moeilijk of kostbaar is.

Een van de grootste voordelen van daglichtbuizen is hun vermogen om energie te besparen. In vergelijking met kunstmatige verlichtingssystemen verbruiken daglichtbuizen geen elektriciteit, waardoor ze niet alleen de energierekening verlagen, maar ook de ecologische voetafdruk van een gebouw verminderen. Bovendien is er steeds meer bewijs dat daglicht gunstig is voor de gezondheid en het welzijn van mensen en dieren. Het kan vermoeidheid verminderen, de productiviteit verhogen en zelfs het humeur verbeteren, waardoor daglichtbuizen niet alleen een praktische, maar ook een waardevolle toevoeging zijn aan renovatieprojecten.

Een ander voordeel van daglichtbuizen is hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden geïnstalleerd in vrijwel elk type dak, of het nu gaat om een plat dak, een hellend dak, een gevel of zelf door de grond naar de kelder. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine kamers als grote zalen. Dit maakt ze een flexibele oplossing voor een breed scala aan renovatieprojecten, van woningen tot kantoren en industriële gebouwen.

Waarom de Powerdaylight daglichtbuis?
  • Bewezen kwaliteit met o.a. FM keurmerk, CE markering en BCRG verklaring;
  • Weinig tot geen aanpassingen aan constructie, hierdoor ook geschikt voor monumenten;
  • Onderhoudsarm;
  • Uitstekende thermische isolatiewaarden, ECO uitvoering voldoet aan passiefbouw;
  • Goede geluidsisolatie;
  • Tot 20 meter verlengbaar;
  • Powerdaylight Cradle is 100% recyclebaar;
  • Inbraak werend te verkrijgen door inzet van inbraakbeveiliging set met SKG keurmerk;
  • Eenvoudige installatie.

Lees verder

Al met al veroorzaakt de opkomst van daglichtbuizen een verhelderende revolutie in de renovatiemarkt. Door gebruik te maken van natuurlijk licht, energie te besparen en het welzijn van mens en dier te verbeteren, zijn deze eenvoudige oplossingen uitgegroeid tot een onmisbaar systeem voor renovatieprojecten. Met hun veelzijdigheid en effectiviteit zetten de Powerdaylight daglichtbuizen een nieuwe standaard voor duurzaamheid en comfort in gebouwen over de hele wereld.

Dit jaar staan wij weer op de vakbeurs Renovatie op 14,15 en 16 mei 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch. Kom jij onze stand van Techcomlight bezoeken? Ons standnummer is: 1.D067. Meld je hier gratis aan

Techcomlight BV
Veldhuizerweg 12
6741 HH Lunteren
T +31(0)318 693 820
E info@techcomlight.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur