A.O. Smith Enevator Store:

Europa’s grootste warmtepompboiler

 

De Enevator Store is Europa’s grootste warmtepompboiler met een inhoud van 455 liter en een vermogen van 8kW waardoor een zeer grote tapcapaciteit wordt gerealiseerd. Dit toestel levert een grote energiebesparing op warm tapwater door de warmtepomptechniek.

De Enevator Store is een Plug & Play boiler. De installatie is eenvoudig omdat het een monoblock systeem is. Daarbij regelt deze boiler tijdens gebruik zelf het hoogst haalbare rendement afhankelijk van de warm water afname.

Het toestel is geschikt voor commerciële toepassingen zoals restaurants, scholen, sport & recreatie gelegenheden, winkelgebouwen, campings en andere toepassingen waarbij een tapcapaciteit tot wel 1.000 liter van 38°C in het eerste uur te realiseren is.

Lees verder

Hoogst haalbare rendement

De Enevator Store heeft 3 bedrijfsstanden:

  • Efficiency
  • Hybride
  • Elektrisch

Het meest efficiënt functioneert de Enevator Store in de Efficiency modus. In deze stand wordt overwegend gebruik gemaakt van de warmtepomp.

De efficiency modus sluit heel goed aan als er 1 of 2 keer per dag een grote hoeveelheid warm water nodig is en er de rest van de tijd voldoende ruimte is om het water weer op te warmen. De elektrische back-up schakelt pas bij als de warmtepomp niet voldoende warmte uit de omgevingstemperatuur kan halen.

De hybride modus levert het optimale comfort. Het apparaat reageert op het tapgedrag en schakelt een elektrisch element bij zodra het warme water in de tank onder een bepaald niveau dreigt te geraken om er zeker van te zijn dat er altijd warm water beschikbaar is.

Duurzaam

De Enevator Store is een ‘all electric’ product. Zolang de elektriciteit duurzaam wordt opgewekt (wind, zon etc.), komt er geen fossiele brandstof aan te pas en draagt deze warmtepompboiler dus bij aan de energietransitie doelen voor 2030: 55% minder CO2 emissies ten opzichte van 1990.

Doordat dit een duurzaam toestel is, komt de Enevator Store in aanmerking voor de ISDE en is deze goedgekeurd voor de EIA onder code 211102.

Ventilatie

Een lucht/water warmtepomp haalt de energie om water te verwarmen uit de omgevingslucht. Hij onttrekt feitelijk warmte uit de lucht en stopt dit in het water, waardoor het water warmer wordt. De lucht die na dit proces het toestel verlaat, is daardoor een stuk kouder en zal de ruimte om de Enevator Store afkoelen. Hoeveel deze lucht afkoelt, is afhankelijk van de grootte van de ruimte waar het toestel staat en ook van de ventilatie van deze ruimte.

Hoe kouder de lucht die het toestel ingaat, hoe lager het rendement van de warmtepomp. Het is dus heel belangrijk om goed na te denken over de standplaats van een warmtepomp en of extra ventilatie noodzakelijk is. Zeker als deze bedoeld is voor gebruik binnenshuis.

Wist je dat?

De Enevator Store koelere, ontvochtigde lucht als bijproduct levert? Dus uitermate geschikt is om bijvoorbeeld een serverruimte of een andere ruimte waar het erg warm wordt vanwege het bedrijfsproces, te koelen.

Pluspunten
  • Een inhoud van 455 liter en een vermogen van 8kW
  • Compact toestel; kan bijna in elke ruimte worden geïnstalleerd
  • Is uit voorraad leverbaar en kan binnen 48 uur werkzaam zijn
  • Vermogen van 8kW aan te vullen tot max. 20 kW door middel van elektrische back-up elementen van 6, 9 of 12kW
  • Verschillende bedrijfsmodi: Efficiency, Hybride, Elektrisch

 

Klik hier voor meer informatie…

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur