‘Informatieplicht energiebesparing bedrijven verandert besluitvorming voor investeringen’

Dit is een expertquote van Dennis van Hattem, Partner Operations, Boer & Croon. De deadline van 1 december 2023 voor de informatieplicht energiebesparing nadert. Ondernemers moeten elke vier jaar rapporteren over energiebesparingen, zowel gebouwgebonden als activiteitgebonden. Om aan de eisen te voldoen, is het cruciaal om interne besluitvormingsprocessen aan te passen en duurzaamheid te integreren in bedrijfsstrategieën.

Maatregelen met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar moeten verplicht worden uitgevoerd. De overheid schrijft voor hoe deze terugverdientijd berekend moet worden, zodat bedrijven op een uniforme manier hun energiebesparende maatregelen kunnen evalueren. Door de voorgeschreven berekeningsmethoden te volgen, kunnen ondernemers effectief bijdragen aan de energietransitie.

Deze regelgeving benadrukt het belang van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Investeringsbeslissingen worden niet langer alleen beoordeeld op basis van terugverdientijd, maar vallen nu ook onder de categorie ‘wettelijk verplicht’. Het is belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van deze veranderingen en samenwerken met de overheid om een positieve impact op het milieu te realiseren.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur