Draaiende delen duurzaam te repareren met houtreparatie epoxy

Houtrot aan draaiende delen, zoals ramen en deuren, is duurzaam te herstellen met houtreparatie-epoxy’s. Volgens onafhankelijk onderzoek door Stichting Hout Research. Leverancier Repair Care kan  hiermee naar eigen zeggen als enige producent in Nederland reparaties op draaiende delen garanderen volgens het KOMO-keurmerk.

Lees verder

Tijdens het onderzoek werden de draaiende delen van ramen en deuren hersteld met DRY FLEX®. Stichting Hout Research werkte daarbij volgens de vaste processen van het bedrijf. Uit de testen bleek dat de herstelde delen van ramen en deuren net zo sterk of zelfs sterker waren dan nieuwe delen. Ter illustratie: de minimale druksterkte voor de geteste draairamen is 170.000 Nmm. De herstelde delen hadden een gemiddelde druksterkte van 265.000 Nmm, met uitschieters tot 310.000 Nmm.

De reparatie van draaiende delen met onze producten betekent een besparing van zowel kosten als CO2-uitstoot. “We kunnen drie ramen behouden voor de kosten van één nieuw raam”, deelt Peter van Zadelhoff van Repair Care. “ Dat gegeven is gebaseerd op een pastareparatie van 5 centimeter en drie verbindingen. Voor de CO2-uitstoot geldt een besparing van 92%. Op beide fronten is dit dus heel positief nieuws. De komende tijd nemen we gebruikers van onze producten mee in de veranderingen en integreren we de reparatie van draaiende delen in onze opleidingen.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur