StocExpo Standhouder Nieuws

Parker Velcon CDFX™-filters

Na het incident in Surabaya in 2010 stond de lucht- en ruimtevaartindustrie onder druk om de monitoringtechnologie SAP (Super Absorbing Polymer) te verbieden in de filters die worden gebruikt om vliegtuigen bij te tanken. Dit was de reden voor Parker Velcon om direct te beginnen met het ontwikkelen van een nieuwe filtertechnologie voor het tanken van vliegtuigen.

Ga voor meer informatie naar DIAL Filtration op stand A8

Lees verder

Veertig jaar Kenbri

Kenbri Fire Fighting is veertig jaar geleden opgericht door de familie Sterkman in Ouddorp (Zuid-Holland) en na een verhuizing naar Stellendam namen Rex en Edwin Hobbel het roer over.

Kenbri is ooit begonnen als leverancier van industriële brandblusmaterialen en in de daaropvolgende vier decennia is de onderneming uitgegroeid tot de grootste dienstverlener in Nederland op het gebied van brandbestrijding, van voertuigen tot installaties en van blusschuimen tot bluswagens. Het bedrijf biedt advies, technisch ontwerp en specialistische projecten met toekomstbestendige oplossingen op het gebied van brandveiligheid en -beheersing in de (petrochemische) industrie, offshore en brandweer.

Kenbri is uitgegroeid tot een bedrijf met vier vestigingen, Den Helder (offshore en maritieme sector), Dedemsvaart (service van alle soorten brandweervoertuigen), Beveren (petrochemie en industrie) en Numansdorp (hoofdkantoor: industrie, nieuwbouw, onderhoud voertuigen, verhuur). Hier zijn zij trots op! In dit jubileumjaar wil men dit gevoel ook graag met u delen, houd daarom www.kenbri.nl en social media kanalen van Kenbri in de gaten voor diverse jubileumactiviteiten.

Ga voor meer informatie naar Kenbri Fire Fighting op stand M23

Artemis 1 Mission – Witzenmann-componenten onderweg naar de maan

NASA’s bijna 100 meter hoge SLS (Space Launch System) maanraket werd met succes gelanceerd op 16 november 2022, als onderdeel van de Artemis 1-missie. De eerste vlucht van de SLS brengt een Orion-ruimtecapsule zonder bemanning vanuit het Kennedy Space Center in Florida, VS, in een baan om de maan. De capsule zal enkele weken in een baan om de maan draaien voordat hij op koers naar de aarde wordt teruggestuurd en om uiteindelijk te landen in de Grote Oceaan.

Voor meer informatie bezoek Witzenmann op stand M25

Lees verder

De nieuwe materialen moeten bewezen geschikt zijn voor vuilfiltratie en hydrofobe technologieën. Parker Velcon heeft ervoor gekozen om een nieuwe merktechnologie CDFX™ (Clean Dry Fuel eXtreme) te ontwikkelen. Het doel van dit project is om vanaf het begin een betrouwbaar product te bieden dat intrinsiek veilig is voor vuil- en waterwerende werking.

In nauwe samenwerking met het Energy Institute ondersteunde Parker Velcon de ontwikkeling van de EI1588 Water Barrier-specificatie. Deze strenge specificatie omvat voor het grootste deel dezelfde tests en effluentvereisten in de traditionele EI1583-brandstoffiltermonitorspecificatie. De 21 tests in deze specificatie omvatten weerstand tegen geëmulgeerd en vrij water, filtratie van vaste stoffen/vuilverwijdering, weerstand tegen zout water en DiEGME (FSII) en dergelijke. Alle tests zijn nu succesvol afgerond en de CDF-X-monitoren zijn gecertificeerd volgens de EI-1588-specificatie.

Voordelen CDF-X:

  • Geen SAP of enig ander absorberend materiaal dat het product zou kunnen besmetten
  • Bevat effectief vuil/deeltjes, geëmulgeerd en vrij water
  • Effectief tot 22 PSI (1,5 bar) drukverschil
  • Nieuw filtermateriaal zet niet uit en geeft geen extra weerstand aan de vloeistofstroom
  • Groter filteroppervlak, dus langere standtijd
  • Bacteriën en andere mogelijke verontreinigingen (algen, schimmels) worden door de CDF-X uitgefilterd. Dit is een groot voordeel voor bedrijven die ook tanken!
  • Bestand tegen FSII
  • Veel beter rendement dan de SAP-filters
  • De toename van DP als gevolg van waterverontreiniging wordt geannuleerd zodra het systeem opnieuw wordt opgestart

Artemis 1 is de eerste stap om de mensheid weer op de maan te krijgen als onderdeel van het door de Amerikaanse overheid gefinancierde Artemis-programma. Als onderdeel van de Artemis 3-missie zullen er in 2025 mensen landen in het Zuidpoolgebied van de maan. Voor deze missie levert Witzenmann Aerospace, als partner van de Ariane Group, componenten voor de regelkleppen van de brandstoftoevoer van de 8 backup thrusters en de 24 motoren voor standregeling van de European Service Module (ESM) van de Orion Multi Purpose Crew Vehicle (Orion MPCV)

“We zijn erg trots dat we een bijdrage kunnen leveren om de mensheid terug op de maan en verder te laten landen met componenten uit Pforzheim die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen”, zegt Michael Weber, hoofd van de Witzenmann Aerospace Business Unit. “Het feit dat Witzenmann een betrouwbare partner is van de Ariane Group met hoogwaardige producten en innovatieve technologie ‘Made in Baden-Württemberg’ in dit internationale programma, bevestigt eens te meer de competentie en het internationale concurrentievermogen van de Witzenmann-groep.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur