StocExpo Standhouder Nieuws

CO2 afvangen in de race tegen klimaatverandering

In de race tegen klimaatverandering is het afvangen van CO2, ook wel bekend als Carbon Capture, een serieus onderwerp. Met deze techniek wordt CO2 direct uit de lucht of uit gasstromen afgevangen, waardoor de hoeveelheid CO2 die in de atmosfeer terecht komt sterk kan worden verminderd. De afgevangen CO2 kan vervolgens in verschillende processen worden gebruikt, zoals in kassen, in de grond worden gepompt of als vaste stof worden opgeslagen onder extreem koude temperaturen.

Voor meer informatie, bezoek BÈTA Industrie op stand D20

Lees meer

Soepel doorspoelen

De CLA-VAL ECO 32-27 is een spoelklep die is ontworpen om kleppen te openen/sluiten en een soepele spoeling van een pijpleiding of netwerk mogelijk te maken. De gebruiker definieert de openings-/sluitingstijden. Programmeren is alleen op tijd gebaseerd. De watersnelheid door de klep wordt geregeld door de mechanische openingsregeling van het deksel aan te passen. De elektronische controller e-Timer-33 wordt geprogrammeerd volgens de behoeften van de klant.

Bezoek voor meer informatie CLA-VAL Europe op stand B19

Lees meer

Succes in de derde generatie

Endress+Hauser kijkt terug op zeven bewogen decennia

Endress+Hauser ging zijn speciale jubileumjaar, 2023, met veel enthousiasme in. In 2022 verhoogde de specialist in meet- en automatiseringstechnologie de geconsolideerde omzet met bijna 17 procent tot meer dan 3,3 miljard euro. Wereldwijd werken er bijna 16.000 mensen bij de Groep.

Bezoek Endress+Hauser op stand K3

Lees meer

Van CO2 tot waterstof

Een andere veel voorkomende toepassing is het afvangen van CO2 bij de productie van waterstof. De meeste waterstof wordt nu nog geproduceerd op aardgasbasis, de zogenaamde grijze waterstof. Door de CO2 die daarbij vrijkomt af te vangen, wordt blauwe waterstof geproduceerd, wat een aanzienlijk lagere impact heeft op het milieu.

Bescherming van gevoelige apparatuur

CO2 wordt meestal afgevangen door absorptie of adsorptie, waarbij een vloeistof of granulaat de CO2 opneemt en uit de processtroom verwijdert. Uiteindelijk raakt dit proces verzadigd en moet het middel worden vernieuwd. Bij granulaat gebeurt dit door druk- of temperatuurverschillen, waardoor de CO2 in zuivere vorm vrijkomt. Bij vloeistoffen wordt dit vaak gedaan door een stripper. In dat laatste geval komt er veel gevoelige apparatuur bij kijken, zoals pompen en warmtewisselaars. Filters voor fijne filtratie zijn van groot belang om deze gevoelige apparatuur goed te beschermen. Dit soort filters worden ook gebruikt bij absorptie om met name de pompen te beschermen.

Gebruik van oude aardgasbronnen

Bij het inbrengen van CO2 in aardlagen, bijvoorbeeld in oude aardgasbronnen onder de Noordzee, moet ervoor worden gezorgd dat de kwaliteit van de CO2 uiterst zuiver is. Om aantasting en vervuiling van de aardlagen te voorkomen. Dit kan worden gerealiseerd met een speciaal membraanfilter, dat ook hele kleine deeltjes uit de CO2-stroom kan verwijderen. BETA industrie adviseert en levert alle filters die komen kijken bij het efficiënt en veilig afvangen van CO2 uit diverse bronnen.

Inbegrepen:
  • Hoofdklep Hytrol
  • Flow Clean-zeef
  • Elektronische autonome controller E-Timer-33
  • Mechanische hefbegrenzer

De CLA-VAL ECO 32-27 spoelklep met elektronische autonome controller e-Timer-33 is de ideale oplossing om uw spuicampagnes te optimaliseren en op afstand te besturen en zo een optimale waterkwaliteit te behouden, ongeacht het probleem.

Van start-up tot wereldspeler

Op 1 februari 1953 registreerden Georg H. Endress en Ludwig Hauser hun onderneming officieel. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid van een tweemans bedrijf tot een toonaangevende wereldwijde leverancier van proces- en laboratoriuminstrumentatie, automatiseringsoplossingen en -diensten. De groep beschikt over verkoop- en ondersteuningsorganisaties in 125 landen en produceert in alle belangrijke economische regio’s.

Sterke groei, positieve vooruitzichten

“2022 werd gekenmerkt door een sterke groei. Ondanks gespannen toeleverings- en logistieke ketens bleven we onze klanten betrouwbaar ondersteunen”, meldt CFO dr. Luc Schultheiss. Dankzij een verdere toename van het aantal binnenkomende bestellingen ging Endress+Hauser met een sterk momentum het 70-jarig jubileumjaar in. “Ook in 2023 verwachten we een omzetgroei met dubbele cijfers”, zegt de CFO. Het bedrijf is wereldwijd op zoek naar nieuw personeel en is van plan fors te investeren in gebouwen en apparatuur.

Focus op succes op de lange termijn

Endress+Hauser heeft zijn verkoopvolume in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld en zijn personeelsbestand met meer dan 50 procent uitgebreid. In dezelfde periode werd veel meer dan 1,5 miljard euro uit de eigen financiële middelen van de Groep geïnvesteerd in nieuwe gebouwen en uitrustingen. “Onze klanten waarderen ons, onze medewerkers zijn toegewijd aan het bedrijf en onze aandeelhouders denken op de lange termijn”, benadrukt CEO Matthias Altendorf. “We kunnen trots zijn op wat we hebben bereikt en kunnen met vertrouwen naar de toekomst kijken.”

Verjaardag viering

Medewerkers zullen het 70-jarig jubileum van de Groep vieren met zowel kleine als grote evenementen en activiteiten. Van 26 tot 28 juni 2023 nodigt Endress+Hauser klanten, partners en branche-experts uit om het Global Forum in Bazel (Zwitserland) bij te wonen om gezamenlijk de duurzame transformatie van de procesindustrie te bespreken.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur