Voorraadbeheer

was nog nooit

zo eenvoudig

Beheerders van tankparken en terminals hebben een groot aantal uitdagende taken. Zo moeten ze veilig en efficiënt omgaan met waardevolle producten, capaciteit en omzet bijhouden, de kwaliteit bewaken, overvulling voorkomen en laad- en lostijden verkorten.

Endress+Hauser helpt u bij deze uitdagingen. Verlaag uw voorraadkosten, verbeter uw klanttevredenheid en verhoog uw productiviteit met onze Inventory Management Solutions (IMS).

Van eenvoudig beheer van tank-, silo- en containerniveaus tot uiterst nauwkeurige custody transfer op tankparken en volledig geautomatiseerde terminals.

Expertisegebieden

Voorraadcontrole
Neem transparante zakelijke beslissingen op basis van feiten in plaats van gevoelens. Onze instrumenten en systeemcomponenten sluiten perfect aan op uw installaties, bieden real-time meetgegevens en garanderen consistent weergegeven voorraadwaarden. Met deze combinatie van hardware en software houdt u zicht op al uw voorraden – u kunt zelfs meerdere installaties en locaties centraal bewaken vanuit uw hoofdkantoor en zo uw overzicht over het hele bedrijf vergroten.

Tankmeting
Bij tankmetingen telt elke millimeter. Daarom bieden wij oplossingen om de inhoud van uw tanks doorlopend te meten met uiterst nauwkeurige en voor beheeroverdracht gecertificeerde systemen voor raffinaderijen, tankparken, depots en terminals. Onze geavanceerde oplossingen met webservertechnologie bieden op eenvoudige wijze toegang tot tankgegevens en een uitgebreid overzicht van de meetgegevens.

Terminalbeheer
Ship to shore, tank to truck: met onze terminalbeheersystemen kunt u de distributie van producten zoals olie, gas, chemicaliën, duurzame brandstoffen en alcoholen efficiënt beheren. Voor het laden en lossen bij terminals zijn gedetailleerde gegevens over hoeveelheden en massa nodig. Wij leveren debiet- en tankmeetsystemen die samenwerken om u in staat te stellen uw voorraad optimaal te beheren.

Voorraadcontrole

De basis voor transparante zakelijke beslissingen

Bij het zoeken naar de beste en meest kosteneffectieve meet- en voorraadoplossing, worden toepassingen vaak opgedeeld in twee categorieën: voorraadcontrole en tankmeting. Dit wordt ook aanbevolen door het American Petroleum Institute (API), de belangrijkste organisatie op het gebied van goede praktijken in de olie- en gasindustrie.

Bij voorraadcontrole draait het om vragen als: zit het juiste product in de tank? Klopt deze hoeveelheid? Kan ik mijn werkkapitaal verminderen door de verwerkingscapaciteit te verhogen? Bij tankmetingen zijn hoge nauwkeurigheid, volume- en massaberekeningen en naleving van de gewichts- en afmetingsvereisten belangrijk. Gewicht en afmetingen spelen een rol in situaties waarin B2B-handel of douanerechten zijn gebaseerd op niveaumeting, en volumes en massa worden berekend aan de hand van het niveau. Dit geldt voor tankparken, waar olie en gas worden opgeslagen, maar ook in de voedsel- en drankenindustrie, waar palmolie en alcoholen worden verhandeld en belastingen en invoerrechten moeten worden betaald.

Voordelen

  • Nauwkeurige, veilige en betrouwbare metingen dankzij producten van hoge kwaliteit die samen met klanten zijn ontworpen om oplossingen op maat te bieden voor uw procesvereisten
  • Zowel de componenten als uw installatie presteren optimaal, wat leidt tot besparingen in zowel de kapitaalfase als de operationele-uitgavenfase in de levenscyclus van de installatie
  • Optimalisatie en vermindering van uw voorraden, waardoor het gebonden kapitaal afneemt
  • Betere beschikbaarheid van materiaal en transparante zakelijke besluitvorming
Tankmeting – Beheer productverplaatsingen en voorraden over de hele wereld

Van het eenvoudig controleren en visualiseren van tanks tot en met het beheer van complexe productverplaatsingen: onze modulaire oplossingen voor tankmetingen garanderen 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot voorraadgegevens.

Ons unieke online tankmeetsysteem biedt de flexibiliteit om op elk moment en vanaf elk apparaat (computer, tablet of smartphone) toegang te krijgen tot de benodigde informatie. Zo weet u dat u de juiste beslissing neemt, op basis van real-time gegevens die altijd binnen handbereik zijn. Het systeem voldoet aan alle wettelijke voorschriften en lokale wetgeving, en heeft meerdere internationale certificeringen (waaronder NMi en PTB).

Keuzevrijheid met betrekking tot de meettechnologie
Technologie op basis van geleidegolfradar of vrijeruimteradar is de beste keuze voor een groot aantal toepassingen op het gebied van tankcontrole. Voor het controleren van LPG- of LNG-tanks en in gevallen waarbij interface- en dichtheidsmetingen nodig zijn, is servotechnologie juist het meest geschikt.

Schaalbare oplossingen
Voor terminals, regionale depots en kleine depots bij luchthavens en energiecentrales gelden allemaal andere eisen wat betreft de hoeveelheid gegevens die verzameld moet worden, en wat betreft de beschikbaarheid van die gegevens. Onze systemen kunnen meegroeien met de installatie en de beschikbaarheid verhogen door middel van gedecentraliseerde gegevensopslag of redundantie.

Goedgekeurde systemen
Onze meters en software zijn ontworpen om te voldoen aan internationale meetnormen (zoals OIML R85) voor de olie- en gasmarkt. Ze zijn goedgekeurd en gecertificeerd door onafhankelijke meetinstanties.

Voordelen

  • Veilige en betrouwbare tankmeting bij beheeroverdracht door gecertificeerde kwaliteitsproducten met de hoogste nauwkeurigheid
  • Stapsgewijze migratie van uw huidige systeem en instrumenten naar de nieuwste technologieën
  • Schaalbare redundantie, van instrumenten tot systemen
Terminalbeheer – Beheer het verzamelen en doorgeven van gegevens via de faciliteit.

Terminalbeheersystemen beheren de distributie van producten. Als gevolg van veranderingen op de markten en in de concurrentie, maar ook in de regelgeving en het sociale klimaat, is terminalbeheer belangrijker dan ooit. Ondanks het feit dat de eisen op dit gebied bekend zijn, blijft het automatiseringsniveau bij veel kleinere terminals voor aardolieproducten relatief laag. Zelfs grotere installaties hebben nog steeds te kampen met slecht communicerende en gefragmenteerde systemen. En als gevolg van het toenemende aantal fusies, overnames en locatie-uitbreidingen, krijgen veel terminalbeheerders te maken met verschillende systemen op hun locaties. Daarbij moeten ze alle activiteiten coördineren, de vereiste informatie verzamelen, incidenten voorkomen, beheerpersoneel trainen en hun verouderende systeemarchitectuur blijven ondersteunen. Ze staan kortom voor grote uitdagingen.

Voordelen

  • Beter voorraadbeheer dankzij complete oplossingen die het hele proces optimaliseren, van de ontvangst van producten tot opslag en levering – voor alle toepassingen: vervoer over de weg of per spoor, zee- en binnenvaart, depots en terminals
  • Meetopstellingen voor beheeroverdracht die voldoen aan de richtlijnen van het API (American Petroleum Institute) en de MID (Measuring Instrument Directive)
  • Verbeterde nauwkeurigheid en correcte massa dankzij hoogwaardige producten
Uw veiligheid is onze missie

De opslag en verwerking van ontvlambare en giftige stoffen gaat gepaard met risico’s voor mens en milieu. Endress+Hauser helpt u de juiste balans te vinden tussen installatieveiligheid, optimalisatie, verhoogde uptime en kostenverlaging.

Safety by design 
Onze instrumenten zijn ontworpen voor veilig en betrouwbaar gebruik in verschillende sectoren. Zo voldoen ze bijvoorbeeld aan de functionele IEC 61508 en ISA-veiligheidseisen. Proservo, Micropilot en Tank Side Monitor kunnen worden gebruikt in toepassingen tot SIL3 met homogene redundantie.

Overvulbeveiliging
Veiligheidsinstrumenten van Endress+Hauser voldoen aan de API 2350-richtlijn van het American Petroleum Institute voor het voorkomen van overvulling van aardolieopslagtanks.

Al onze producten worden ontworpen en getest in onze onafhankelijk gecertificeerde laboratoria. We ontwikkelen ook onze eigen hardware en software op het gebied van veiligheid.

www.nl.endress.com

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur