Verbetering van het binnenklimaat met verse lucht

Ventilatie draagt bij tot een gezond binnenklimaat in bedrijfsgebouwen door een vermindering van verontreinigende stoffen en kooldioxideniveaus. Een verhoging van de productiviteit, de concentratie en de prestaties zijn drie extra voordelen wanneer u een ventilatiestrategie in het ontwerp van een gebouw invoert.

Lees verder

Soorten ventilatie:

  • Natuurlijk
  • Mechanisch
  • Hybride

Het ontwerp van een gebouw, de interne thermische belasting, de plaatsing van ramen en lichtstraten en de winst van zonne-energie zullen van invloed zijn op de beste ventilatiestrategie voor een bedrijfsgebouw. Natuurlijke, mechanische en hybride ventilatie hebben elk hun voordelen: zij zorgen voor frisse lucht en verlagen het energieverbruik.

Koeling via ventilatie gebruikt buitenlucht om het thermisch comfort van de gebruikers van het gebouw te verbeteren.

Rapporten onthullen een vermindering van het aantal ziektedagen van werknemers met 3,2% wanneer de gebruikers van een gebouw een comfortabele omgeving wordt geboden. Mechanische koeling zoals airconditioning wordt in gebouwen vaak gebruikt om een toename van de warmte te beheersen. Maar met een passieve koelingsstrategie zoals koeling via natuurlijke ventilatie kan het energieverbruik met wel 50% worden verminderd.

ACTIS HQ, een Europese leider in reflecterende isolatie, heeft met koeling via natuurlijke ventilatie de behoefte aan airconditioning in één jaar tijd met 628 uur verminderd.

‘Natuurlijke ventilatie maakt het mogelijk een intelligent systeem op te zetten dat ’s zomers ’s nachts de airconditioning uitschakelt – dit heeft als bijkomend voordeel dat het energieverbruik daalt.’

Thomas Thierry, Specification Director bij ACTIS HQ

Lees de blog >

om meer te weten te komen over hoe koeling via natuurlijke ventilatie wordt toegepast in het ontwerp van bedrijfsgebouwen en over de positieve invloed ervan op het thermisch comfort.

VELUX Commercial
De Veken 308
1716 KJ Opmeer, Nederland
Info@velux.commercial.nl
www.veluxcommercial.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur