fermacell® Therm25™

Vloerverwarmingselementen. Licht. Snel. Droog.

Lees verder

Herontdek de installatie van vloerverwarming

Ten opzichte van de conventionele, natte vloerverwarmingsystemen zijn fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen minder zwaar en maken een snelle, droge installatie en afwerking mogelijk. Ook voor de verwerker heeft het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingsysteem een aantal slimme voordelen.

Duurzaam bouwen

Het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement bestaat uit een 25mm dikke, homogene fermacell® Gipsvezelplaat: een duurzaam product samengesteld uit RO-gips, natuurgips, recycling gips, oud papier en water. De fermacell® Therm25™ elementen zijn verkrijgbaar als droge dekvloer met geïntegreerde buisgeleiders voor vloerwarming binnenshuis. Aanvullend gebruik je een tweede fermacell® Gipsvezelplaat als belastingspreidende laag boven op of onder de fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen dan wel egalisatiemiddel.

Snelle en gemakkelijke installatie

De handzame fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen zijn eenvoudig en snel te leggen. Al na 24 uur zijn de vloerverwarmingselementen belastbaar en kan de vloerafwerking van start (na installatie van de leidingen en het aanbrengen van de bovenplaat of egalisatielaag). Het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingssysteem is een 100% droge oplossing, waarmee het inbrengen van bijkomend vocht in de woning voorkomen wordt. Het systeem is goed toepasbaar in de prefab ontwikkeling van nieuwbouwprojecten en biedt absolute meerwaarde bij renovaties en verbouwingen.

James Hardie Netherlands BV
Loonse Waard 20
6606 KG Wijchen
T +31(0)24 649 51 11
E fermacell-nl@­jameshardie.com

Mogelijke vloerafwerkingen

De fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen zijn niet alleen geschikt voor houten, keramische of stenen vloerafwerkingen, maar ook voor een veerkrachtige vloerbedekking zoals laminaat, textiel of PVC. Voor een houten vloerbekleding en voor tegels of natuursteen is het belangrijk om altijd de aanbevelingen van de fabrikant te volgen. Voor veerkrachtige, dunne vloerbedekkingen, zoals PVC of dun tapijt, wordt aanbevolen het gehele oppervlak te egaliseren.

De 3 opbouwmogelijkheden voor verwerking

Het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingssysteem heeft 3 verschillende opbouwmogelijkheden:

  • Optie 1: fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement met belastingspreidende bovenlaag (fermacell® Gipsvezelplaat bovenop het hele oppervlak gelijmd en bevestigd) voor directe plaatsing op bijvoorbeeld fermacell™ Honingraatsysteem.
  • Optie 2: fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement met onderplaat (Therm25™ element over het volledige oppervlak gelijmd en bevestigd op een vooraf geplaatste laag fermacell® Gipsvezelplaten) voor directe plaatsing op bijvoorbeeld fermacell™ Egalisatiekorrels.
  • Optie 3: fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen kunnen ook op een vlakke, dragende ondergrond gelijmd worden.

 

Meer weten over fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen? Ga naar www.droogwarm.nl en vraag een gratis productstaal aan!

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur