HeartFelt® Groove: Een nieuwe ontwikkeling in plafondontwerp

Wanneer we parallelle lijnen zien die dicht bij elkaar liggen en onder een specifieke hoek staan, kunnen we de illusie krijgen van een doorlopend of driedimensionaal oppervlak, ondanks dat het eigenlijk afzonderlijke lijnen zijn. Dit fenomeen ontstaat doordat onze hersenen de neiging hebben visuele patronen te vereenvoudigen en ze te interpreteren als een massief plafond. Deze illusie wordt vaak gebruikt in de architectuur van verlaagde plafonds, waarbij opeenvolgende lamellen onder een hoek worden geplaatst om de indruk te wekken van een solide plafond. Hierdoor heeft men minder materiaal nodig en is het plenum boven het plafond toegankelijk, maar ook de akoestiek verbetert aanzienlijk.

Lees verder

De “W-vorm”

Hunter Douglas Architectural, gespecialiseerd in plafond- en wandoplossingen voor verschillende omgevingen, heeft onlangs een innovatie gelanceerd: HeartFelt® Groove. Een prachtige aanvulling op de bestaande HeartFelt® collectie. Het systeem verschilt van traditionele lineaire plafonds door de introductie van een ‘W-vorm’ in plaats van de gebruikelijke, doosvormige ‘U-vormige’ panelen. Deze ‘W-vorm’ ontstaat door een tweevoudige vervorming van de stroken met open naden tussen de panelen.

Optische illusie

HeartFelt® Groove is van thermogevormde polyestervezels. Dit doosvormige paneel meet 60 mm breed en 50 mm hoog. Het wordt geïnstalleerd met een module van 80 mm. Het plafondsysteem wekt de indruk dat het bestaat uit talloze smalle lamellen, elk met een optische afstand van 20 mm, maar het technische ophangsysteem zorgt echter voor een slimme illusie; het werkelijke aantal geïnstalleerde panelen is slechts de helft van wat men kan waarnemen.

Katrin Summ, Product Manager van Hunter Douglas Architectural: “Met HeartFelt® Groove hebben we het concept van het plafondpaneel geherdefinieerd. Het is meer dan alleen een architectonisch element; het is een ervaring in geluid, stijl en verfijning.”

Lees verder

Akoestische perfectie

Een van de opvallendste kenmerken van het HeartFelt® Groove plafondsysteem zijn de uitzonderlijke akoestische prestaties. Met een indrukwekkende absorptiewaarde (αw) van 0,65 is het een ideale keuze voor ruimtes waar geluidskwaliteit het belangrijkst is. Van kantoren tot vergaderzalen, dit plafondsysteem zorgt ervoor dat elk woord kristalhelder klinkt en elke presentatie zonder haperen te horen is. Deze opstelling creëert dan ook niet alleen een indrukwekkend visueel effect, maar zorgt ook voor een grotere akoestische absorptie, wat van cruciaal belang is voor ruimtes waar geluid een prioriteit is.

Plafonds én wanden

Door de tweevoudige vervorming tijdens het productieproces wordt het Groove-paneel opmerkelijk stevig en stijf, en dat allemaal zonder extra materialen toe te voegen. Deze eigenschap maakt deze panelen niet alleen geschikt voor plafonds, maar ook voor wanden. Het HeartFelt® Groove systeem verbetert de akoestiek van uw ruimte en zorgt ook voor een authentieke, warme uitstraling.

Milieuvriendelijk

Op het gebied van duurzaamheid is de HeartFelt® Groove een milieubewuste keuze. Omdat de samenstelling 100% recyclebaar en gemakkelijk herbruikbaar is, sluit het systeem perfect aan bij milieuvriendelijke praktijken. Bovendien heeft het product de gewaardeerde Cradle to Cradle Bronze certificering gekregen, wat garandeert dat het afval gemakkelijk kan worden hergebruikt en kan worden omgezet in grondstoffen voor nieuwe producten of systemen. Deze certificering onderstreept de inzet van Hunter Douglas Architectural om producten te maken die veilig, gezond en duurzaam voor het milieu zijn gedurende hun hele levenscyclus.

Vilten plafonds

Vervilten van materialen is al duizenden jaren een populaire techniek om textiel te maken. Door de unieke, robuuste structuur en zachte uitstraling van vilt blijven ontwerpers vilt zien als een interessant materiaal voor producten zoals kleding, meubels en modeaccessoires. Geïnspireerd door zowel vilt als ontwerpers, creëerde Hunter Douglas Architectural het plafond dat gemaakt móest worden: HeartFelt®. Een modulair vilten plafondsysteem met ongekende akoestiek en een unieke uitstraling. Een oog- en oorstrelend design, met duurzaamheid als basis.

HeartFelt®

Met het HeartFelt®-plafondsysteem biedt Hunter Douglas architecten, installateurs en gebouweigenaren een geavanceerd systeem waarmee ze de akoestiek van elke ruimte nauwkeurig kunnen regelen. De geluidsabsorberende eigenschappen van vilt in combinatie met het ontwerp van de panelen, de ruimte tussen de panelen en de hoogte waarop het plafondsysteem wordt opgehangen, bepalen hoe geluid zich door de ruimte verplaatst. HeartFelt® helpt om een aangename werk- of leeromgeving te creëren en draagt zo bij aan een hogere productiviteit.

HeartFelt® collectie

De HeartFelt® collectie is door de komst van HeartFelt® Groove verder uitgebreid. Op dit moment biedt Hunter Douglas de volgende vilten plafonddesigns- en oplossingen.

HeartFelt® Lineair: Lineaire vilten plafondsysteem.
HeartFelt® MultiPanel: Speel met verschillende breedtes en hoogtes en creëer een duurzaam, modulair plafondsysteem.
HeartFelt® Islands: Verbeter elke ruimte zonder concessies te doen aan design met deze modulaire, vrijhangende eilanden.
HeartFelt® PareauLux Climate Ceiling: Het design en materiaalgebruik van Hunter Douglas gecombineerd met het klimaatsysteem van Inteco.
HeartFelt® Baffles: Duurzaam plafond met een robuuste structuur, zachte uitstraling en geweldige akoestische eigenschappen.
HeartFelt® Origami Pyramid, Curve en Weave: Gebaseerd op de vouwtechnieken van origami creëert men een zeer creatieve plafondafwerking.
CombiLine: Combineer lineaire vilten, metalen en houten panelen.

Video Heartfelt Lineair

HeartFelt Groove in een notendop
  • Uitstekende akoestische en visuele eigenschappen
  • Verkrijgbaar in 5 grijstinten
  • Geschikt voor plafond en wand
  • Optisch eindresultaat
  • 100% recyclebaar

Contact
Ga voor meer informatie over Hunter Douglas Architectural en om de eindeloze mogelijkheden van HeartFelt® Groove te ontdekken naar www.hunterdouglas.nl.

Hunter Douglas Architectural Nederland
Piekstraat 2
3071 EL Rotterdam
T Regio Noord: +31(0)10 496 22 90 | Regio Zuid: +31(0)10 496 22 08
E info@­hunterdouglas.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur