Klimaatplafond in het AFAS Experience Center

Het nieuwe kantoor van AFAS is geopend: het AFAS Experience Center in Leusden. De totale oppervlakte van de gebouwen – 62.000m² – bevat o.a. het hoofdkantoor, opleidingscentrum, demoruimtes en meer. De gebouwen bevatten ook ronde vormen, waardoor er specifieke eisen aan de installatietechnieken werden gesteld.

Inteco werd in 2015 al benaderd om mee te denken over klimaatplafonds met de installatie-adviseur Valstar Simonis. De keuze viel uiteindelijk op het 30BD aluminium plafond, welke samen met Hunter Douglas Architectural is ontwikkeld. Ter ondersteuning van het keuzeproces is er in de fabriek van Inteco in Boxtel een mockup gemaakt met aluminium lamellen in een waaiervorm met het unieke MeandRo klimaatsysteem. Door de activering die langs de gebogen gevel loopt, wordt de hoogste capaciteit geleverd. Samen met HOMIJ Technische Installaties zijn de technieken uitgewerkt.

Lees verder

Met name de engineeringsintensiteit per vierkante meter was bijzonder. Uit het 3D-model, bleek dat de lamellenplafonds niet alleen een waaiervorm moesten krijgen, maar ook schuin moesten oplopen richting de gevel. Bovendien moesten de luchtroosters uit het zicht worden weggewerkt. Dit stelde nieuwe eisen aan het luchttoevoersysteem, dat op maat voor dit project is ontworpen. Een klimaatkamertest volgde, waarbij ook AFAS-directeur Ton van der Veldt aanwezig was. In het hoofdkantoor van Inteco viel zijn oog op een geactiveerd stucwerk plafond met een PareauLux HeartFelt®: een vilten lamellen klimaatplafond. De bijzondere esthetiek én C2C-eigenschappen van dit plafond viel direct op en met dit plafond kan er een nog betere akoestiek gerealiseerd worden. Ook is er een voorstel temaakt inclusief geïntegreerde verlichting en uiteindelijk is de keuze gevallen op het PareauLux HeartFelt® plafond met minieme LED’s die het effect van een sterrenhemel nabootsen. Het visuele resultaat is prachtig en bovendien is er in diverse ruimtes met verschillende kleuren vilt gewerkt.

In totaal is er ca. 6.000m² PareauLux HeartFelt® klimaatplafond geleverd en geïnstalleerd, waarvan ca. 4000m²  in een gecompliceerde vorm. Het Research & Development team van Hunter Douglas Architectural, leverde voor deze gecompliceerde vorm een speciale ophangconstructie.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur