Vernieuwd Walraven Pacifyre® assortiment!

Vuur dat zich razendsnel verspreidt in een gebouw, een nachtmerrie voor alle betrokkenen. Iets wat voorkomen kan worden door de correcte maatregelen te nemen, professionele technische ondersteuning te krijgen en de juiste actieve en passieve brandwerende producten te gebruiken.

Actieve en passieve brandwerendheid

Actieve brandwerendheid gaat over het detecteren en blussen van brand en omvat zaken als brandmelders en sprinklers. Daarentegen helpt passieve brandwerendheid de hoeveelheid schade aan een gebouw te beperken en geeft de aanwezigen meer tijd om te ontkomen. Passieve brandwerendheid voorkomt en vertraagt de verspreiding van rook en vuur door de compartimenten van een gebouw. Wanneer mechanische en elektrische installaties, zoals buizen en kabels, door muren en vloeren lopen, vereisen de hierdoor ontstane openingen een effectieve brandwerendheid om de verspreiding van vuur en rook te voorkomen en te vertragen.

Passieve brandwerende producten selecteren

Walraven ontwikkelt en produceert al meer dan 20 jaar passieve brandwerende producten. Hierdoor kunnen wij u de beste technische ondersteuning bieden bij het selecteren en installeren van een effectieve passieve brandwerendheid. Laten we beginnen met een voorkeurssituatie: Een goed ontworpen gebouw dat bij brand een effectieve brandwerendheid biedt. Hiervoor moet u weten welke passieve brandwerende producten vereist zijn door bouwvoorschriften. Elke bouwsituatie is anders en  vraagt om een specifieke combinatie van brandwerende producten. Een brandwerend systeem is pas volledig functioneel als een combinatie van producten samenwerkt. Wanneer één enkel product ontbreekt, kan de rest van het brandwerende systeem falen.

Elk gebouw heeft technische installaties nodig zoals water (leidingen) en elektriciteit (kabels). Helaas dringen deze installaties door in de brandwerende constructies. Hierdoor ontstaat het

risico van brandverspreiding. In deze situatie kunnen de Walraven Pacifyre® producten worden geïnstalleerd om de constructie brandwerend te houden en branduitbreiding via de technische installaties te voorkomen.

Vernieuwd assortiment Pacifyre® producten

Met trots bieden wij u een uitgebreid assortiment Walraven Pacifyre® producten en technische ondersteuning. Het productassortiment van Walraven Pacifyre® omvat brandmanchetten, kits en mortel die kunnen worden gebruikt voor het effectief afdichten van doorvoeringen in wanden en vloeren van brandcompartimenten. Slimme en eenvoudige oplossingen voor effectieve passieve brandwerendheid.

Walraven verwelkomt daarnaast enkele nieuwe leden in de familie! We hebben onlangs een aantal belangrijke passieve brandwerende producten ontwikkeld en toegevoegd aan het Walraven Pacifyre® assortiment. Maak kennis met onze Pacifyre® FPC: deze brandmanchet is geschikt voor buisdoorvoeringen in wanden en vloeren en zorgt voor een innovatief sluitmechanisme voor een eenvoudige installatie. De Pacifyre® FPW Brandwerende Band is met één rol geschikt voor talrijke doorvoeringen en verschillende buistypes en de Pacifyre® G Grafiet Kit vormt de perfecte brandwerende oplossing voor kleinere buizen openingen rondom kabels.

Met de toevoeging van deze producten biedt Walraven een compleet assortiment passieve brandwerende oplossingen voor uiteenlopende toepassingen.

Uitgebreid technisch advies

Walraven ondersteunt u tevens graag met technisch advies en oplossingen voor uw brandwerende uitdagingen. Onze Engineers hebben jarenlange ervaring in passieve brandwerendheid. Kijk voor meer informatie op walraven.com of stuur ons een e-mail via info.nl@walraven.com.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur