Slim en duurzaam een elektrische auto laden met gebruik van zonne-energie

 

 

 

Wanneer iemand een elektrische auto rijdt, wil diegene natuurlijk ook thuis kunnen laden. Er is veel keuze in het type laadstation wat thuis gebruikt kan worden. Rijdt diegene vooral privé en is er behoefte aan veilig en eenvoudig laden? Dan is een laadstation zonder connectiviteit, zoals de Webasto Pure, een prima optie. De Webasto Pure heeft een configureerbaar laadvermogen tot 22kW, en is voorzien van een vaste laadkabel zodat u de auto snel en eenvoudig aan kunt sluiten aan het laadstation.

 

 

Lees verder

Maar wanneer er behoefte is aan meer inzicht in de laadsessies, of moeten de laadsessies verrekend worden met een werkgever? Dan is een zogenoemd slim laadstation met connectiviteit aan te raden. Doordat het laadstation verbonden wordt met het internet, is het o.a. mogelijk om altijd en overal de status van het laadstation in te zien.

Laden via zonne-energie

De meeste slimme laadstations met connectiviteit, zoals de Webasto Next of Webasto Unite, kunnen geïntegreerd worden in een Energie Management Systeem (EMS). Hierdoor is het mogelijk om de auto te laden met gebruik van zonne-energie uit een PV-installatie. Via het EMS is het vaak mogelijk om aan te geven dat laden via zonne-energie de voorkeur heeft. De auto wordt dan zoveel mogelijk geladen met de beschikbare energie die opgewekt is via de zonnepanelen.

Voorkom overbelasting en eventuele stroomuitval

De slimme laadstations zijn voorzien van Dynamic Load Management (DLM). Daardoor houdt het laadstation rekening met het verbruik van andere stroomverbruikers in het huishouden. Zo wordt de laadsnelheid aangepast wanneer bijvoorbeeld de oven, inductie kookplaat of wasdroger ingeschakeld wordt. Hiermee wordt overbelasting, en daarmee stroomuitval voorkomen. De Webasto Unite heeft geïntegreerd lokaal Dynamic Load Management voor maar liefst maximaal 32 laadstation. Dit maakt het laadstation ook zeer geschikt voor bedrijfsmatige toepassing.

Inzicht in de laadsessies

Dankzij de internetverbinding zijn de slimme laadstations verbonden met het eigen backend van Webasto: ChargeConnect. Hiermee is er altijd en overal inzicht in de status van de laadstation. ChargeConnect kan zowel via mobiele app als webportaal gebruikt worden. Het backend geeft een overzicht van alle aangesloten laadstations, de status hiervan en de laadgeschiedenis. Daarnaast is het mogelijk om deze laadsessies te exporteren, wanneer ze bijvoorbeeld verrekend moeten worden met een werkgever. Ook is het mogelijk om een laadsessie van afstand te starten of te stoppen.

Aanmelden bij het laadstation

Bij de Webasto Unite, het slimme laadstation met een laadvermogen tot 22kW en een geïntegreerde MID-gecertificeerde meter, kunt men zich eenvoudig aanmelden via een RFID tag of via de Webasto ChargeConnect App. Aanmelden via de app kan ook bij de Webasto Next, het slimme laadstation met vaste laadkabel en een laadvermogen van 11kW of 22kW.

Webasto: uw partner voor de juiste laadoplossing

Als marktleider in de automotive industrie, beschikt Webasto over jarenlange ervaring om aan de hoogste automotive eisen te voldoen. Hierdoor bent u verzekerd van een perfecte laadoplossing, op zowel een thuis- als bedrijfslocatie.

Kijk voor meer informatie op www.webasto-charging.nl

Webasto Thermo & Comfort Benelux B.V.
Constructieweg 47
8263 BC Kampen
Nederland
E info.nl@webasto.com
T +31(0)38 337 11 37
I www.webasto.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur