Voor iedere installatie een passende stekerbare oplossing

De stekerbare oplossingen van WAGO WINSTA® maken het installeren efficiënter en leveren forse besparingen op tijdens het ontwerp- en installatieproces. Door kabels en elektrisch schakelmateriaal te voorzien van stekers, worden aansluitfouten voorkomen én kan veiliger gewerkt worden. Door de installatie volledig stekerbaar uit te voeren, kunnen projecten 60-80% sneller geïnstalleerd worden. Na oplevering zijn stekerbare installaties 100% onderhoudsvrij. En 100% herbruikbaar waarmee zij bijdragen aan een duurzame en circulaire bouw.”

Lees verder

Holle wanden en verlaagde plafonds

Deze bouwmethode wordt vaak ‘droge bouw’ genoemd en is binnen de woningbouw veelal gericht op transformatie- en renovatieprojecten. Denk bijvoorbeeld aan de transformatie van kantoorpanden naar woningen en/of de renovatie van corporatiewoningen in grote steden, waarvoor het 100% winstalleren concept uitstekend geschikt is.” 100% winstalleren is een stekerbaar installatiesysteem gebaseerd op de voorbedrade centraal- of kabeldozen van Attema, in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en stekerbare groepenkasten. Deze onderdelen worden aangesloten met soepele WAGO kabels met compacte RD-stekers. Een beproefd en plug and play concept, zonder beperkingen, dat een tijdsreductie van 70% én een onderhoudsvrije installatie garandeert.”

(Prefab) betonoplossingen

Prefab betonoplossingen zijn niet meer weg te denken in de  huidige bouw. Ook wanneer losse plafond- en wandmodules op de bouw samenkomen, kan stekerbaar installeren enorm veel tijd besparen in het installatieproces. De kabels worden vooraf door een assembleur in een flexibele mantel geschoven. Hierdoor ontstaat een soort ‘spin’, die zonder risico’s in de fabriek in het beton kan worden ingestort. De koppelstukken en open einden van de kabels worden beschermd door de beton-koppeldoos waardoor als het ware een infrastructuur in het beton wordt gecreëerd.

Gecombineerde (hybride) oplossingen

Projecten zijn niet uitsluitend beton- of droge bouw, bij een combinatie van beiden is het mogelijk om met de WAGO buisadapter een conventionele installatie met flexibele buizen te koppelen aan een stekerbare installatie met het WAGO WINSTA®-systeem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (hoogbouw)projecten waarbij de wanden en vloeren nog traditioneel worden uitgevoerd in beton, maar de binnenwanden zijn opgebouwd als ‘holle wanden’. Maar ook aan renovatie- en transformatieprojecten, waarin bestaande conventionele installaties slim gekoppeld kunnen worden aan de nieuwste stekerbare technieken.”

Modulaire oplossingen

Ook wanneer projecten vragen om modulaire oplossingen, zoals vooraf geassembleerde badkamers, keukens of bedachterwanden, kan met de oplossingen van WAGO snel, efficiënt en onderhoudsvrij geïnstalleerd worden. Voor de modulaire bouw hebben wij de WAGO Box ontwikkeld, waarmee complete installaties teruggebracht kunnen worden naar één installatiepunt.  De WAGO Box vormt hierbij het hart (verdeelpunt) van de modulaire oplossing. De WAGO Box wordt klantspecifiek samengesteld. Hierdoor kunnen ook  complexere installaties plug and play geïnstalleerd worden.”

WAGO Nederland B.V.
Laan van de Ram 19
7324 BW Apeldoorn
Nederland
T +31(0)55 368 35 00
E info-nl@wago.com
I www.wago.com

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur