Welzijn, energiebesparing én comfort in de woning door middel van één systeem

Huizen met veel daglicht zijn niet voor niets populair. Mensen voelen zich beter in lichte ruimtes. Extra licht in je woning is daarom ook een investering in jezelf! Techcomlight levert Powerdaylight daglichtsystemen (voorheen Solatube) voor elke denkbare ruimte in huis.

Lees verder

Welzijn en Comfort

Kunstlicht kan het effect van natuurlijk lichtinval niet vervangen. Ons lichaam heeft echt daglicht nodig. Ben je lange tijd achter elkaar in een donkere kamer? Dan merk je waarschijnlijk dat je sneller moe wordt. Na een dag in een donkere woning snak je naar daglicht. Hoe meer daglicht in je woning, hoe beter voor je gemoedstoestand! Daglicht in een keuken, een kelder of op een zolder kan een prachtig effect hebben. Extra natuurlijk licht maakt van die ruimtes weer leefruimtes.

Energiebesparing

De prijzen van energie blijven hoog, waardoor veel mensen te maken hebben met torenhoge energierekeningen. Je denkt wel twee keer na voordat je de verwarming hoger zet. Maar het kan in deze tijd van het jaar behoorlijk koud zijn.  Hoog tijd om kritisch te kijken naar de isolatie van je woning. Ons daglichtsysteem heeft uitstekende thermische en akoestische eigenschappen en is geschikt voor passief bouwen. Het mooie is: het daglichtsysteem is zodanig ontworpen dat het zonnewarmte en UV-straling buiten houdt. Powerdaylight brengt dus daglicht in je woning en tegelijkertijd kun je genieten van een aangename binnentemperatuur. Tijdens warme zomerdagen hoeft de airco minder te koelen, en dat scheelt weer in de energierekening! Omdat het systeem daglicht in huis haalt bespaar je bovendien op kunstverlichting.

Wat zijn daglichtsystemen precies?

Daglichtbuizen beginnen bij koepels of vlakke glasplaten die op het dak of zijgevel van een gebouw geïnstalleerd worden en zijn zo ontworpen dat ze zoveel mogelijk aanwezig daglicht opvangen. Ze transporteren dat licht vervolgens naar de gewenste ruimte via sterk reflecterende buizen, waar via plafondplaten die het licht diffuus maken het daglicht prachtig verspreid wordt in de ruimte. Daarnaast zijn er ook aanvullende accessoires beschikbaar om het daglicht te ‘regelen’ zoals daglichtdimmers of aanvulling met Ledverlichting.

De installatie vergt relatief weinig constructieve aanpassingen in zowel nieuwbouw als renovatie, zodat het Powerdaylight daglichtsysteem op vrijwel alle daken en gevels en zelfs door de grond toegepast kan worden.

Wist je dat daglichtsystemen weinig ruimte op het dak innemen? Hierdoor zijn ze handig te combineren met zonnepanelen of zonneboilers! Of als de constructie een koepel, dakraam of andere systemen niet toelaat.

Onze daglichtsystemen zijn opgenomen in:
Merk: Powerdaylight

Wij, daglichtprofessional Techcomlight, zijn begonnen met het merk Powerdaylight. Het merk Powerdaylight is een samensmelting van de merken Solatube, Solarspot en Deplosun. Techcomlight is van deze drie merken de distribiteur in de Benelux. Gecombineerd met onderdelen die lokaal geproduceerd worden in opdracht van Techcomlight is het merk Powerdaylight een maatwerkproduct voor de Benelux. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld ook zowel prefab bouwers als makers van -mobiele- recreatiewoningen bedienen met kant-en-klaar systemen op maat, voor een nog snellere en foutloze installatie.

Veldhuizerweg 12
6741 HH Lunteren
T +31(0)318 693 820
E Info@techcomlight.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur